Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Veltins-Arena
Schalke telt Stuttgart uit
Philippe Crols

Schalke 04 heeft zondagavond gewonnen van landskampioen Stuttgart. De bezoekers kregen een 4-1-nederlaag te verwerken in Gelsenkirchen.

Beide ploegen moesten eigenlijk winnen om nog iets of wat aanspraak te kunnen maken op de titel en toch zeker de Champions League-kansen gaaf te houden. De thuisploeg moest de geblesseerde Streit missen en nieuwkomers Ze Roberto en Sanchez zaten op de bank. Aan de overkant keerde Gomez terug in de ploeg, maar Magnin, Pardo, Osorio en Tasci waren er niet bij.

De wedstrijd kende een lange studieronde. Doelgevaar was dan ook schaars. Het was dan ook geen toeval dat het eerste doelpunt van de eerste helft gescoord werd na het nemen van een vrijschop. Na iets meer dan een halfuur kopte Kuranyi een vrijschop van Raktic in doel. Meteen ook het enige doelpunt in een matige eerste helft.

Nog geen tien minuten na rust was de verdubbeling van de score een feit. Schäfer ging in de fout op een hoekschop van Rakitic en weer Kuranyi stond op de juiste plaats. Bij het vieren kreeg de aanvaller wel een gele kaart waardoor hij de derby tegen Dortmund van volgende week aan zich moet laten voorbijgaan. Stuttgart toonde veerkracht. Niet veel na de 2-0 schoot invaller Da Silva zijn ploeg via vrijschop op 2-1. Stuttgart nam de partij in handen, maar liep een kwartier voor tijd tegen de 3-1 aan. Opnieuw Rakitic lag met een vrijschop aan de basis van het doelpunt van Westermann. In de toegevoegde tijd maakte de net ingevallen Ze Roberto er nog 4-1 van.