Lede heeft gekleurd de strijd gewonnen op Sp.Ursel

Hendrik De Vriesere

Veel bitsige duels in de eerste helft met een dozijn gele kaarten.

In de beginfase enkele kansen voor Sp.Ursel maar de afwerking liet het afweten, omdat het combinatie spel ver onderwaards voetbal vertoonde langs beide kanten.

Het waren de bezoekers die in de 17'' doorbraken en de kleine kansen maakten, in de zestien was het Mauws die de doorgebroken Steven Branteghem neerhaalde en dit werd een strafschop. Die werd koelbloedig omgezet door Peter Heyndrickx 0-1.

Enkele ogenblikken daarna een blitsaanval van de thuisploeg, die een hoekschop kon versieren maar die kopbal werd van de lijn gehaald door Heiremans.

Op een tijdsspanne van negen minuten trok de scheidsrechter vier gele kaarten voor de bezoekende ploeg, in totaal een half dozijn, op zeven minuten van de eerste helft werd Polfliet (Lede) met zijn tweede geel uitgesloten.

Toch een enkele kleine kansen maar Ursel kon de afwerking niet tot een goed einde brengen, Versichel kon de bal niet tussen doelpalen schotten op een inworp van Lammens want de bezoekende doelman lag in de goede baan. Na op het halfuur een poging van Pauwels (Ursel) en de vingertoppen van Heiremans bracht redding.

Op een pas van De Coen in de 37'' naar Verdonck kwam de thuisploeg goed weg in de eerste helft, want zijn schot was te zwak en de bal verbrandde in de handen van De Vlieger. 0-1 bij de rust.

Na de koffie al was het lente zonnetje van de partij bleef de ref maar gele kartons uitdelen, maar van voetbal was er geen sprakke meer, wel kon Lede nog een doelpunt op het bord brengen in de 58'' een verre uittrap van Heiremans een misverstand tussen doelman De Vlieger en De Buck en een goed gevolgde Branteghem kon de netten bol zetten 0-2.

Nog in de slotfase was er een counter van de ingevallen Prekadini maar De Vlieger redde de meubelen. De groen-zwarte garde van trainer Sierens staan dicht bij de degradatie zone, hopelijk volgende week kan er een winstkansje in zitten op het terrein van Lebeke-Aalst.

Doelpunten : 18'' Heyndrickx 0-1(strafschop), 58'' Branteghem 0-2.

Sparta Ursel : De Vlieger, De Buck(67'' Sabbe), De Rycke, Mauws (75'' Maenhout), Lammens, Bert De Buck, Pauwels (60'' Schiettecat), Versichel, Van Hee, Mbala, Laaloudj.

Lede : Heiremans, Heuvinck, Heyndrickx, Dhondt, De Thaey, Polfloet, Govaert, De Saedelaere (67'' De Ridder), Brantegem, De Coen (90' Van Caenegem), Verdonck (79' Prekadini).

Gele kaarten : 21' Verdonck, 23' Polfliet, 25' Govaert, 30' De Thaey , 42' De Buck (Ursel), 51'Laaloudj (Ursel), 53' Mauws (Ursel), 54' Brantegem, 65' Versichel (Ursel).

Rode kaart : Polfliet ( 2x geel).