Wedstrijdverslagen 2 prov A. O-VL van 10/02/2008

Hendrik De Vriesere

SK.Bellem neemt terug de pole in, na verlies van buurgenoot Nevele op het veld van Olsene.

Assenede/Boekhoute - Bellem 1-6

Zaterdagmiddag kon SK.Bellem een gok doen op de leidersplaats al in goede vorm te zetten, al halfweg in de eerste helft stonden ze al comfortbele op voorsprong, met doelpunten van Feys, tweemaal Copermans en Mestdagh, toch kon de thuisploeg nog en tegen doelpunt maken op slag van rust via Schatteman 1-4 bij de rust. De tweede helft was een maat voor niets want in de 60' en 85' via Feys en Cannoot was de zege binnen voor de bezoekers. eindstand 1-6.

Olsene - Nevele  3-1

Viriele partij waarin de thuisploeg aan de rust op een gevleide 2-0 voorsprong stond. De Clercq (Nevele) trof de paal maar de aansluitingstreffer kwam er niet. In de tweede periode kwam Nevele sterker opzetten maar botste op een goede thuisdoelman. Olsene legde via een tegenaanval de eindstand vast tot groot jolijt van de vele aanwezige supporters van Nevele. Doelpunten : 33' Cortvriendt 1-0, 35' Yde 2-0, De Rycke 2-1, 85' Vanhuyse 3-1 , eindstand 3-1.

Zingem - Gavere/Asper 1-0

De bezoekers namen in een geladen derby het eerste kwartier voor hun rekening. Aan de overzijde werd een doelpunt van Vermeire afgekeurd. Zingem liet een half dozijn goede kansen onbenut maar werd in de slotfase beloond voor zijn aanvalslust met in de 84' een doelpunt door Vandehauwaert, eindstand 1-0.

FC.Merelbeke - Machelen 2-2

De thuisploeg haalde tweemaal een achterstand op en liet in de tweede helft enkele kansen op de winnende treffer onbenut, Ozer trapte een strafschop tegen de lat een puntendeling , eindstand 2-2.

Lembeke - FC.Latem 1-3

De thuisploeg incasseerde twee ongelukkige doelpunten waarbij de bal op een verdediger afweek. Van De Gehuchte (FC.Latem) trapte een schrafschop tegen de paal, een pijnlijke nederlaag voor de thuisploeg die wel in de partij zat, eindstand 1-3.

Zomergem - Drongen 0-2

De thuisploeg verzuimde te scoren en zag zeven minuten voor de rust De Wispelaere met twee gele kaarten in twee minuten ( aanhoudend verbaal protest) worden uitgesloten. Dronden liet geen grootse indruk maar bleef met een dosis geluk overeind, met doelpunten van Stevens en  De Clercq : eindstand 0-2.

Sleidinge - De Pinte 1-1

Billijk gelijkspel waarin de bezoekers de beste start namen. Sleidinge scoorde kort na de rust de gelijkmaker en kwam net als De Pinte enkele malen dicht bij de winnende treffer, puntendeling 1-1 met doelpunten van vromant (33') en Van Driessche (48').

LS.Merendree - Adegem 1-0

Fel bevochten zege voor de thuisploeg die met een noodploeg een de aftrap verscheen. LS.Merendree stond al vroeg op voorsprong en bleef op inzet en karakter overeind tegen Adegem, eindstand 1-0 : doelpunt in de 9' van De Schuyter.