Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Ostseestadion
Hansa Rostock pakt gouden punten
Philippe Crols

Hansa Rostock heeft op speeldag twintig nog eens aangeknoopt met de overwinning. Het zegevierde in eigen huis met het kleinste verschil tegen middenmotor Frankfurt. De bezoekers missen nu aansluiting met de subtop terwijl Hansa vrijer kan ademen.

Eintracht Frankfurt begon aan de terugronde met een zes op zes en wilde de lijn tegen het geplaagde Hansa Rostock doortrekken. De thuisploeg kon voor de confrontatie van zaterdag opnieuw rekenen op Victor Agali die vorige week geschorst was.

De bezoekers namen meteen het heft in handen. Hansa Rostock had het niet onder de markt, maar toch kwam doelman Wächter niet echt veel in gevaar. De thuisploeg zelf beperkte zich tot sporadische tegenprikken. Dat het echter 0-0 was aan de rust verbaasde niemand, want veel viel er ook niet te zien.

De tweede helft was beter, zeker van Hansa Rostock. Het team besefte dat een zege eigenlijk wel broodnodig was en Nikolov moest een aantal keer zijn benen en armen strekken. De partij leek af te stevenen op een brilscore, maar een kwartier voor tijd werd de ban dan toch gebroken. Rahn kon een voorzet van Stein aan de tweede paal in doel koppen. Dat was meteen ook de beslissing.