schFC Schalke 04
wolVfL Wolfsburg
1-0
1-1
1-2
84' Grafite (pen)
Datum: 15/02/2008 20:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Veltins-Arena
Wolfsburg verrast Schalke
Nico Wieme
| 0 reacties
Wolfsburg verrast Schalke
Foto: © SC

Wolfsburg zet zijn opmars in het klassement verder. De Wolven overbluften Schalke 04 en behalen door deze 1-2-zege twaalf op twaalf. Schalke blijft met een kater achter na zeven wedstrijden zonder nederlaag. De Braziliaan Grafite was de held van de avond.

Schalke 04 ontving vanavond ploeg in vorm VfL Wolfsburg. Wou de club uit Gelsenkirchen de derde plaats behouden, die ze vorig weekend veroverde, dan mochten ze tegen de Wolven geen steek laten vallen. Schalke telde één puntje meer dan Leverkusen en Hamburg. De bezoekers zakten met een negen op negen en de nodige dosis vertrouwen af naar het Ruhrgebied. Mits een overwinning vond de ploeg van trainer Felix Magath aansluiting bij de Europese plaatsen.
 
Het mocht dus niet zijn voor Schalke. De thuisploeg heeft de nederlaag enkel aan zichzelf te wijten. Rafinha, Rakitic en Kuranyi vergaten uitstekende mogelijkheden te benutten. Wolfsburgs Braziliaan Grafite (foto, weliswaar nog in outfit van Le Mans) daarentegen trok het laken naar zich toe en zorgde ervoor dat de bezoekers de drie punten mee naar huis mochten nemen. Schalke dreigt door deze nederlaag de derde plaats weer te moeten afstaan. De generale repetitie voor de achtste finales in de Champions League van komende dinsdag tegen FC Porto is mislukt.
 
In de eerste helft kregen de thuisspelers genoeg mogelijkheden om de partij in een definitieve plooi te leggen. Vooral Kevin Kuranyi liet het afweten. Drie doelrijpe kansen werden door de international de nek omgewrongen. Bij de bezoekers was het Grafite die voor het meeste gevaar zorgde en uiteindelijk ook de partij besliste. De eerste helft eindigde zoals die begon, maar de tweede helft beloofde vuurwerk.
 
Na 65 minuten bracht Sanchez de thuisploeg op voorsprong. Lang kon Schalke daar niet van genieten, want amper acht minuten later zorgde Grafite voor de gelijkmaker. Zes minuten voor tijd maakte diezelfde speler gebruik van een strafschop om de bezoekers de overwinning te schenken. Wolfsburg doet door deze zege een schitterende zaak in de stand. Schalke verspeelt de bonus van vorige week.