Wedstrijdverslagen 2 prov A.O-Vl van 17/02/2008

Hendrik De Vriesere

De toppers laten punten liggen, Bellem in eigen huis en buur Nevele kwam het zelfde lot voor. De derde in de klassering Olsene speelde ook gelijk op het terrein van Drongen.

Bellem - FC.Merelbeke 2-2

Het was een verdiende gelijkspel voor de bezoekende ploeg, die tweemaal de achterstand ophaalde tegen de leidersploeg. FC.Merelbeke kwam al op voorsprong in de 9' een doelpunt van Joye, de kans om langzij te komen van SK.Bellem gebeurde vlak voor rust als Feys de 1-1 kon aantikken.
Na rust drukte de thuisploeg de bezoekers op hun eigen speelveld, daarvan kon in de 60' Laroussi de 2-1 van maken. Maar in de 83' stonden de bordjes gelijk want Ekici zorgde voor de gelijkmaker, eindstand 2-2

Nevele - De Pinte 1-1

De thuisploeg scoorde al na één minuut via Van Loocke 1-0, maar daarna bleef de afwerking achterwegen Baele verzuimde om de voorsprong op te voeren tevens de ruststand. Een uitstekende voetballend De Pinte nam de tweede helft voor zijn rekening, maar de afwerking liet te wensen over toch kon in de 75' Schollaert de gelijkmaker maken 1-1. De bezoekers kwamen enkele malen dicht bij een tweede doelpunt maar de puntendeling was het verdikt, eindstand 1-1.

Drongen - Olsene 0-0

De derde in het klassement Olsene kon een goede zaak doen om de driepunten op het terrein van Drongen weg te snoepen, maar in een matige partij van beide ploegen die de punten billijk deelden. Drongen kwam in de laatste vijf minuten sterk opzetten met Geeraerts en Stevens maar scoren konden ze niet, eindstand 0-0.

FC.Latem - Assenede/Boekhoute 3-1

FC.Latem kreeg hekkensluiter Assenede/Boekhoute op bezoek het kon een ruime zege worden, maar in het eerste kwartier troffen de polderjongens de paal en dit via Forcellini. Op het halfuur openende de thuisploeg de score via De Vriese in de 35' tevens de ruststand. Het was lang wachten op een doelpunt het was een technisch beter FC.Latem die het heft in handen nam , en zou kon Verbeken in de 80' de 2-0 aan tikken maar de aansluitingstreffer was niet ver weg, want Forcellini kon dit versieren in 85' 2-1. In de slotfase kon Van Der Heyden de zege veilig stellen, eindstand 3-1.

Adegem - Zomergem 2-0

De thuisploeg klom vroeg op voorsprong via uitblinker Van Loo(6'), die enkele minuten later een uitstekende kans onbenut liet 1-0 bij de rust. Na de koffie was het de thuisploeg die het heft in handen nam, met een mooie assist van Van Loo kon Savat de score verdubbelen 2-0 (50'). Zomergem kwam nog goed weg als in het slotkwartier Van De Walle nog de doelpaal liet trillen, eindstand 2-0.

Gavere/Asper - LS.Merendree 4-1

De thuisploeg stond al na een dik kwartier op een dubbele voorsprong, in de 7' Nobels 1-0 daarna De Smet(17') 2-0 dit na een foutje van de bezoekende doelman en een succesvolle vrije trap. Na rust konden de bezoekers terug aansluiting krijgen want in de 65' scoorde de De Schuyter, maar in de 77' was Nobels De assist voor Balcaen die geen genade kende met de bezoekende doelman 3-1. In de laatste vijf minuten scoorde Nobels zijn tweede van de namiddag en dit op aangeven van Verstraete 4-1 de eindstand.

Lembeke - Sleidinge 4-2

Een boeiende partij waarin beide ploegen elkaar in het eerste uur in evenwicht hielden. In de 14' kwam Sleidinge op voorsprong via Penny, maar op het halfuur was alles over te doen want Lembeke scoorde tegen via De Witte 1-1. Net voor rust kon Van Acker de score opdrijven en zou de ruststand vastleggen 2-1. In de begin van de tweede helft waren er tal van aanvallen maar tot score kwam het niet, wel in de 51' de gelijkmaker van Dewispelaere die de verdediging op een hoopje liep. De thuisploeg nam het laatste halfuur voor zijn rekening waarin het nog tweemaal kon scoren, via Neyt(73') en Djadi in de 81', eindstand 4-2.

Machelen - Zingem 2-2

Een mentaal sterke thuisploeg had de verdienste om een dubbele achterstand op te halen, want Zingem kon tweemaal scoren in de eerste helft 20' Dubelloy 0-1, 42' terug door Dubelloy (2-0) net voor rust kon Verzele milderen en de 1-2 op het scorebord bewerkstellen. Toch kon Machelen een punt in eigen huis houden want in de 63' zorgde Vandaele voor de gelijkmaker. Drie minuten voor het einde werd Najib Talibi (Machelen) met een tweede gele kaart uitgesloten, eindstand 2-2.