Wedstrijdverslagen 3 prov A.OVL van 17/02/2008

Hendrik De Vriesere

Het leidersduo uit de kanaalzone konden geen punten bij sprokelen, Belzele stunte tegen de leider FC.Zelzate, en SLV.Zelzate moest de punten delen met Zeveren.

FC.Zelzate - Belzele 1-2

Twee vroege doelpunten kruidden het begin van de wedstrijd, het was de thuisploeg die 1-0 voorkwam in de 1' via Van Laere amper drie minuten later was alles over te doen het was Detemmerman die de bordjes in evenwicht bracht 1-1 was het bij de rust. Na de koffie probeerde FC.Zelzate vruchteloos zijn wil op te dringen aan een enthousiast Belzele, maar zonder resultaat. In de slotfase gingen de bezoekers nog met de volle buit lopen, in de 90' scoorde Sergeant de winning goal 1-2 voor Belzele.

Bassevelde - KFCO.Gent 2-4

De bezoekers klommen via een aangevochten strafschop op voorsprong in de 18' via Verniest, luttele minuten later werd een doelpunt van De Pau ten onrechte afgekeurd 0-1 was de ruststand. Na de pauze stelde Frederik Van Wynsberghe orde op zaken met een fraaie lob de gelijkmaker op het bord 1-1 in de 50', In eensterk vijfde kwartier loep Gent weeruit uit met doelpunten van Degouwy(70') en Mokio(78') 1-3. Raman stopte een schrafschop van De Neve vooraleer de aansluitingstreffer via Bart Van Wynsberghe op het bord kwam in de 82'. De thuisploeg trok nog op zoek naar de gelijkmaker, maar incasseerde nog een vierde goal in de slotfase van de Backer(89') 2-4 de eindstand.

St.Kruis Winkel - Poesele 3-2

De thuisploeg speelde een zwakke wedstrijd, op het halfuur kon de Timmerman de 0-1 aan tekenen, maar amper twee minuten later was de winst gesmolten in de winterzon 1-1 via Van Heyghen. Na de rust kon Cornelis Poesele terug op winst schotten met een prachtig doelpunt 1-2. In de slotfase van de zwakke partij konden ze afstand nemen van Poesele, met doelpunten van Van Assel en Van Heyghem, eindstand 3-2.

Zeveren - SLV.Zelzate 0-0

Beide ploegen verzuimden om de kansen af te maken. Thuisspleler De Wolf (paal) kwam in de tweede helft dichtst bij een doelpunt, maar het bleef bij een brilscore 0-0 de eindstand.

Maria Aalter - FC.Kleit 2-1

De strijd om winst en verlies is volop aan de gang, Maria Aalter won zijn wedstrijd van de laatste kans. De Baere zette zijn opportunosme in de verf met twee doelpunten, één in de eerste helft (7') en in de 58' was het terug raak 2-0. Na de aansluitingstreffer van FC.Kleit in de 65' via Wittoeck (2-1) beet Kleit zich de tanden stuk op de thuisdefensie maar scoren bleef uit, eindstand 2-1.

Hansbeke - Exc.Mariakerke 0-1

Al in de 30' was de partij gespeeld het was Cocquyt die de bezoekers aan de winst hielp(1-0) , het was wel een evenwichtige partij maar toch ging de volle buit naar de bezoekers, eindstand 0-1

Knesselare - Vinkt 0-0 (stopgezet na 32 minuten)

Deze wedstrijd werd na 32 minuten stopgezet omdat speler Kristof Goeteyn 24-jaar(Vinkt) na een hartstilstand afgevoerd werd. De speler werd overgebracht naar het UZ.Gent, maar de eerste zorgen werden op het terrein toegediend door een verpleegkundige dame die bij de club instond voor snelle interventie.
Beide club zeggen jullie dank voor de zorg, we wensen Kristof een spoedig herstel langs deze weg.