Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Wildparkstadion
Karlsruhe zet concurrenten onder druk
Nico Wieme

Karlsruhe SC heeft zijn succesreeks van zeven thuiswedstrijden zonder nederlaag voortgezet tegen ploeg in vorm VfL Wolfsburg. De bezoekers werden met 3-1-cijfers naar huis gestuurd.

Zonder de Brazilianen Marcelinho en Grafite is VfL Wolfsburg maar een modale ploeg. Door het ontbreken van deze twee technisch fijnbesnaarde spelers ontbrak het de Wolven aan de nodige dosis creativiteit om Karlsruhe uit verband te spelen.

Ook de thuisploeg bracht er aanvankelijk aanvallend niet veel van terecht. Thomas Hajnal was geel geschorst en dat liet zich voelen. Toch was KSC in een flauwe wedstrijd de betere ploeg. In de 22ste minuut bracht Mario Eggimann de thuisploeg op voorsprong, maar iets voor het halfuur zorgde Marcel Schäfer voor de gelijkmaker.

Na de rust trokken de bezoekers nog nauwelijks naar voor. Het duurde echter tot diep in de tweede helft vooraleer Karlsruhe de bezoekende muur kon slopen. Een goed kwartier voor tijd scoorde Josh Kennedy (foto) de 2-1 en twee minuten in blessuretijd nam Aleksandr Iashvili alle twijfels weg.

Karlsruhe blijft de revelatie van deze competitie en verstevigt zijn vijfde plaats. Mochten Leverkusen en Hamburg morgen een steek laten vallen, dan is de Champions League plots geen utopie meer. Wolfsburg wordt teruggeslagen naar de tiende stek, op vijf punten van de eerste Europese plaats.