Genk krijgt voorrang op Charleroi bij WK 2018

Nico Wieme
| 22 reacties
Genk krijgt voorrang op Charleroi bij WK 2018
Foto: © SC

Mochten België en Nederland het WK 2018 kunnen binnenhalen, dan zal Genk een van de gaststeden worden. Dat bevestigde het organisatiecomité aan de Limburgse club.

Als de Lage Landen het WK 2018 toegewezen krijgen, dan zullen er wedstrijden in de Genkse Cristal Arena georganiseerd worden. Tot dat besluit kwamen Alain Courtois, Jos Vaessen en burgemeester Jef Gabriëls. Genk zou daarbij de voorkeur krijgen op Charleroi.
Projectleider Alain Courtois had woensdag een gesprek met een Genkse delegatie. "We hebben onze kandidatuur als speelstad bevestigd", zegt Jos Vaessen in Het Belang van Limburg. "Courtois heeft daar positief op gereageerd. Wij krijgen de voorkeur op Charleroi, dat zich ook kandidaat stelde."

Als Genk WK-wedstrijden wil organiseren, dan zal de capaciteit van de Cristal Arena wel tot 45 000 uitgebreid moeten worden. "Maar alleen als het WK naar België en Nederland komt. We hopen het, want het enthousiasme bij ons stijgt. Het is en blijft een zware investering, maar met de hulp van het organisatiecomité moet dat lukken. Op eigen houtje is dat onbegonnen werk", aldus nog Vaessen.

Door deze overeenkomst zouden dan dit de Belgische speelsteden zijn: Antwerpen, Brugge, Brussel, Genk en Luik.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties