levBayer Leverkusen
hamHamburger SV
Datum: 06/03/2008 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: BayArena
Leverkusen wint nipt Duits onderonsje
Nico Wieme
| 0 reacties
Leverkusen wint nipt Duits onderonsje
Foto: © SC

Bayer Leverkusen heeft zich dankzij een krappe 1-0-overwinning tegen Hamburg SV een goede uitgangspositie bijeengevoetbald. In een wedstrijd die pas na de rust openbrak, gaven beide Duitse teams elkaar niet veel toe.

In een flauwe en zeer gesloten eerste helft viel er voor de toeschouwers weinig te beleven. Beide ploegen lieten niet in hun kaarten kijken en probeerden de organisatie te behouden. Vincent Kompany deed het niet slecht op het HSV-middenveld, maar kende enkele ongelukkige momenten. Na een foute inspeelpas lanceerde de ex-Anderlechtspeler de counter voor Leverkusen. Het schot van Sergej Barbarez werd echter door doelman Frank Rost onschadelijk gemaakt. De enige noemenswaardige kans in de eerste 45 minuten kwam er op het kwartier voor de thuisploeg. Bernd Schneider zette voor en weer Kompany werkte de bal ei zo na in eigen doel. Op de 35ste minuut pakte de Rode Duivel een vermijdbare gele kaart nadat hij uit frustratie de bal wegtrapte. Kompany is meteen geschorst voor de terugmatch.
 
De tweede helft had heel wat meer te bieden dan de eerste. Bij Leverkusen liet een bedrijvige Theofanis Gekas (foto) zich opmerken. Eerst kreeg de Griek geel nadat hij zich in het strafschopgebied liet vallen na een te korte terugspeelbal van Collin Benjamin. Enkele tellen later was de gevaarlijke spits er weer, maar Rost bracht redding met de voet. In de 66ste minuut kon weer Gekas nog voor de HSV-doelman koppen, maar de bal belandde naast. Dertien minuten voor tijd was het dan toch raak. Op een hoekschop van Tranquillo Barnetta steeg de kleine Griek ver boven Guerrero uit en kopte de bal mooi binnen.
 
Hamburg probeerde nadien de bakens te verzetten, maar verder dan een afstandsschot van Kompany dat net over de kruising ging en een terecht wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van de ingevallen Mohamed Zidan kwamen de bezoekers niet. Het was integendeel de thuisploeg die nog de beste kans kreeg via alweer Gekas. De doelpuntenmaker kraakte echter zijn schot in de draai, waardoor de bal naast hobbelde. Leverkusen doet een prima zaak, het won zelf en kreeg geen doelpunt tegen. De terugwedstrijd volgende week belooft nog spannend te worden.