PSV stunt, Hamburg onderuit

viki meeuwis
| 4 reacties

Vanavond werden de 1/8e finales in de UEFA-beker gespeeld. Anderlecht ging met zware 0-5 cijfers onderuit in het Constant Vandenstock Stadion. Een overzicht van de andere wedstrijden vindt u hieronder.

Tottenham Hotspur – PSV : 0-1
Bij PSV begon Farfan tegen alle verwachtingen in in de basis. Het was hij die in de 34e minuut de score wist te openen voor PSV. Rond het kwartier had Farfan ook al even kunnen dreigen met een schot op doel. Tottenham zette daarna alles op alles om de gelijkmaker te vinden. Malbranque kreeg nog een goede kans en Robbie Keane kwam voor rust nog het dichtst bij een doelpunt, maar keeper Gomez wist meesterlijk te redden.

Na de rust was het Jermaine Jenas die als eerste kon uithalen maar Gomes kon de bal simpel opvangen. Farfan kreeg nog een aantal kansen maar een tweede goal zat er niet meer in. In de laatste vijf minuten kreeg Berbatov de ultieme kans op de gelijkmaker, maar de bal ging centimeters naast. PSV sleept dus een overwinning uit de brand op White Hart Lane met dank aan de man van de match, Jefferson Farfan.

Olympique Marseille – Zenit St. Petersburg: 3-1
Voor Olympique Marseille duurde het tot iets na het half uur vooraleer de ploeg van Eric Gerets tot scoren kwam. Het was Djibril Cissé die wist te scoren. Cissé kreeg een lange gekruisde pass van Taiwo waarna hij een laag schot op doel richtte dat in de hoek terecht kwam, ongrijpbaar voor keeper Malafeev.

Na de rust duurde het net drie minuten vooraleer Marseille de voorsprong wist te vergroten. De Senegalees Mamadou Niang kon vanop elf meter de bal in doel schieten. Tien minuten na de rust was het weer aan Cissé. Hij scoorde zijn tweede van de avond. De wedstrijd was meteen gespeeld. Met nog vijf minuten te gaan kon Arshavin nog tegenprikken, maar meer dan een eerredder was het niet voor de ploeg van Dick Advocaat.

Bolton Wanderers - Sporting CP : 1-1
Bij Bolton stond keeper Al-Habsi in de basis. Het eerste doelpunt viel in de 25e minuut. Matthew Taylor met een goed schot, maar zijn poging werd afgeblokt. Het was Gavin McCann die in de rebound de bal alsnog in doel kreeg. Bij Sporting kwam de dreiging voor rust via doelpogingen van Grimi en Moutinho.

Bolton wou na de rust de voorsprong in handen houden. Helguson met een schot op doel, maar de bal ketste af op de dwarslat. Sporting wou niet achterblijven en in de 69e minuut was het dan zover. Vukcevic bezorgde de Portugezen de gelijkmaker. Het was Vukcevic die minuten later weer voor dreiging kon zorgen.

Glasgow Rangers - Werder Bremen : 2-0
Geen Thomas Buffel bij de Rangers. Bij Werder Bremen weinig verrassingen waar zowel Rosenberg als Mertesacker in de basis stonden. Rosenberg kon met twintig minuten gespeeld een schot op doel lanceren, maar keeper McGregor was alert. Geen van beide ploegen slaagden erin om echte kansen af te dwingen. Rangers kon voor dreiging zorgen via Adam, die iets na het half uur mooi naar doel schoot, maar de bal ging centimeters naast. Bremen kwam niet verder dan een kopbal van Vranjes, maar die bal was voor McGregor makkelijk op te vangen.

Met drie minuten gespeeld na de pauze was het Steven Davis die Rangers de tweede goal bezorgde. Bij Bremen werd in de 60e minuut Almeida ingebracht voor Vranjes. Steven Davis probeerde het met nog een half uur te gaan met de kop, maar de bal kwam op de dwarslat terecht. Twintig minuten voor het einde kon invaller Boenisch voor gevaar zorgen, Cuellar kon de bal wegwerken. De Rangers gaven niet op en wilden kost wat kost vasthouden aan hun voorsprong. Zowel Ferguson als Broadfoot konden op doel schieten, zonder succes. Het bleef zo bij 2-0.

Fiorentina – Everton: 2-0
In deze wedstrijd stond er een Belg op het veld, namelijk scheidsrechter Paul Allaerts. De eerste kleine doelpoging kwam er via Vieri in het begin van de wedstrijd. Met een goede twintig minuten gespeeld was het Martin Jørgensen die een schot op doel probeerde, maar keeper Howard kon de bal makkelijk aanpakken. Everton probeerde, maar verder dan een paar kleine kansen kwamen ze niet in de eerste helft.

Het was tekenend dat het Fiorentina was dat na de rust als eerste wist te scoren. Zowel Vieri als Kuzmanovic waagden een schot op doel, maar het was laatstgenoemde die met nog twintig minuten te spelen de bal werkelijk tegen het net kreeg. In de slotfase kon Montolivo Fiorentina nog een 2-0 voorsprong bezorgen.

Bayer Leverkusen - Hamburger SV : 1-0
Bij Hamburg stond onze landgenoot Vincent Kompany zoals verwacht in de basis. Rost kon in het begin van de wedstrijd even dreigen. Op het kwartier was het Barbarez die ook even de bal in de buurt van het doel kreeg. Beide ploegen probeerden een doorbraak te forceren, maar echte doelkansen leverde dat voor de rust niet op.

Uiteindelijk was het Gekas die Leverkusen de 1-0 overwinning bezorgde.

Benfica - Getafe CF : 1-2
Benfica kende geen al te goede start van de wedstrijd. Al in de negende minuut moesten ze met tien man verder nadat Cardozo een rode kaart had opgelopen. Getafe kon niet direct van het nummerieke overwicht gebruik maken, maar in de 25e minuut kon de La Red scoren. Pablo Hernandez kon Getafe in de 67e minuut de tweede goal bezorgen. Mantorras kon tien minuten later tegenprikken, maar het was de ploeg van trainer Laudrup die de overwinning binnenhaalde. (AN)