Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Sportpark Terjoden
Terjoden zet scheve situatie alsnog recht
Gentil Dossche

Wedstrijd met twee gezichten waarin de bezoekers lange tijd aan de leiding stonden. Zelfs toen de scheidsrechter de match 10 minuten stillegde wegens te harde regen was Terjoden niet uit zijn lood te slaan.

De eerste helft begon met een kans en een goal voor Lede. Thierry De Jonge loste een vrije trap en Bert Souffriau was het snelst op de bal. De thuisploeg zette de achtervolging in, met onder andere een kans voor Martens naast. Even later trof kapitein Werner Martens de onderkant van de dwarsligger. Lede liet zich niet doen en op een schot van Kenneth De Saedelaere moest de Jonge alle registers opentrekken.

Na de pauze ging Terjoden-Welle nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook halfweg. Voordien hadden beide ploegen een aantal mooie kansen gehad. De gelijkmaker van Tom De Swaef, na een geharrewar voor doel, was niet meer dan terecht. Met goals van Poppe en De Backer bleven de punten terecht in het Omer Raesstadion.

SK Terjoden-Welle: Thierry De Jonge, Glenn Van Den Branden, Gerdi De Meester, Jeroen De Backer, Geoffrey Poppe (77’ Simon De Vits), Nico Van Der Stock, Tom De Smaele, Gregory De Mol (62’ Tom De Swaef), Werner Martens, Yannick De Rouck, Kjell Dooremont (46’ Yves Bellon). Res: Jens Spitael

Jong Lede: Peter Heiremans, Nico Heuvinck, Gregory De Grauwe, Kenneth De Saedelaere (84’ Jens Van Caenegem), Bert Soufriau, Joachim Verdonck (76’ Tom De Ridder), Steven Brantegem, Nico De Thaey (76’Tom Droessaert), Kevin De Coen, Jan Govaert, Joel Polfliet. Res: Yvan Bambust

doelpunten: 13’ Bert Souffriau (1-0); 67’ Tom De Swaef (1-1); 74’ Geoffrey Poppe (2-1); 86’ Jeroen De Backer (3-1)