Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Stuttgart heeft moeite met Rostock
Philippe Crols

Landskampioen Stuttgart heeft een goede zaak gedaan betreffende de Europese tickets. Het won op zaterdag met 4-1 van Hansa Rostock, maar zo makkelijk ging het niet.

De wedstrijd kwam wel heel moeizaam op gang. Pas na twintig minuten konden de toeschouwers zich opwarmen aan een schotje van Hitzlsperger. Na een halfuur was de landskampioen wel heel dicht bij de openingstreffer, maar Cacau slaagde er niet in te scoren. Aan de overkant zagen de aanwezigen welgeteld een kans, maar het was wel meteen de beste van de eerste helft. Bartels stond alleen voor doel, maar ook hij kon de bal er niet inkrijgen.

Stuttgart kwam na rust hevig uit de kleedkamer. Een tot dan toe onzichtbare Gomez dwong Wächter tot een goede parade. Uitstel van executie, want enkele minuten later kreeg de thuisploeg een strafschop. Pardo zette deze feilloos om. Nog eens twee minuten later konden de boeken helemaal toe zo leek. Cacau verdubbelde de score. Rostock was echter niet aangeslagen en vond via Orestes aansluiting: 2-1. Cacau had de spanning terug uit de wedstrijd kunnen halen, maar zijn poging spatte uiteen op het doelkader. Omdat de marge één goal bleef, boette de wedstrijd niets aan spanning in. Enkele minuten voor tijd besliste Gomez de partij. Basturk zorgde in de blessuretijd zelfs nog voor de 4-1.