Bayern - Leverkusen kleurt speeldag 25

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern - Leverkusen kleurt speeldag 25
Foto: © SC

Sinds vorige week is de titelstrijd in Duitsland weer een beetje spannend na de nederlaag van Bayern tegen Cottbus. Veel tijd om bij die nederlaag stil te staan heeft de club uit Bayern niet, want deze week komt Leverkusen over de vloer.

Leverkusen kan titeldebat helemaal opengooien
Bayer Leverkusen bezoekt deze week de Allianz ArenA te München. Bij winst naderen Barbarez en co tot op slechts drie punten van Bayern en bijgevolg zou de titelstrijd weer helemaal open zijn. Een eventueel verlies van Bayern zou ook goed nieuws zijn voor eerste achtervolger Hamburg. HSV staat op vijf punten van leider Bayern, maar Kompany staat met z'n maats nu niet bepaald voor de makkelijkste opdracht. Wolfsburg ontvangt de club uit de havenstad op zaterdag. HSV is alvast gewaarschuwd, want vorige week nog klopten de wolven Werder Bremen met 0-1.

Datzelfde Werder Bremen weet op zondag wat de top-3 gedaan heeft als het aan de wedstrijd in Bielefeld begint. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd. Werder moet winnen wil het nog kans maken op de titel en Bielefeld heeft ook een driepunter nodig om onderaan een beetje weg te komen.

Duisburg wil van rode lantaarn af

Nürnberg staat samen met Duisburg op een laatste plaats. Met nog tien speeldagen te gaan wordt het wel eens tijd dat de bekerwinnaar uit de degradatiezone sluipt. Deze week komt Bochum over de vloer. Dat is een ploeg die niets meer te winnen of te verliezen heeft.

De echte rode lantaarn (minder doelpuntensaldo), Duisburg, staat ook voor een thuiswedstrijd. Een winstpartij is eigenlijk nog wel eens zeer welkom voor Ishiaku en co en dat is dit weekend zeker niet onmogelijk. Hannover 96 komt namelijk op bezoek. Die ploeg is na een goede heenronde inmiddels weggezakt naar de rechterkolom.

Hansa Rostock heeft al een tijdje niet meer gewonnen en is bijgevolg afgegleden naar de degradatiezone. Komend weekend brengt het een bezoekje aan landskampioen Stuttgart dat nog in strijd is voor de Europese plaatsen.

Schalke hoopt op uitschuivers
Schalke 04 kan nog een belangrijke rol spelen bovenaan. Het staat maar op vier punten van plaats twee. Komende zondag trekt de club uit Gelsenkirchen richting hoofdstad voor de confrontatie met het immer wisselvallige Hertha BSC. Schalke kan mits winst zeker een goede zaak doen aangezien er met Bayern - Leverkusen een topper op het programma staat.

Dortmund heeft er eigenlijk al een geslaagd seizoen opzitten, want het mag door de bekercampagne nagenoeg zeker naar Europa. De competitie, dat is een andere zaak, want daarin staat Dortmund pas dertiende. Deze week komt Karlsruhe op bezoek en die ploeg doet het de laatste weken ook minder goed dan de voorgaande periode. Karlsruhe heeft absoluut een winstmatch nodig om aan te sluiten bij de subtop.


Een wedstrijd werd er al gespeeld. Op donderdagavond klopte Frankfurt Cottbus met 2-1. Cottbus kwam op voorsprong, maar in de tweede helft werd die van tafel geveegd. Cottbus blijft 16, Frankfurt is tijdelijk zesde.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties