lieLierse SK
tieKVK Tienen
1-0
Datum: 22/03/2008 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse boekt zuinige zege tegen Tienen
Ronny anthonis
| 0 reacties
Lierse boekt zuinige zege tegen Tienen
Foto: © SC

Lierse pakte gisterenavond na een erg moeilijke wedstrijd de drie punten tegen Tienen. Het werd alles behalve een plezierwandeling voor de Pallieters. Yoni Buyens tekende voor een mooie winning goal.

Het betere combinatievoetbal kwam van de bezoekers uit Tienen. Deze hadden de eerste twintig minuten ruim veldoverwicht. Het bleef echter bij kleine halve kansjes. Lierse kon tot dan toe slechts eenmaal dreigen via Jurgen Cavens maar hun tweede kans was wel raak. Yoni Buyens jaagde de bal hoog in doel. De thuisploeg kwam na het doelpunt beter in de wedstrijd maar kreeg niet echt voet aan grond. Het waren nog steeds de bezoekers die vooral via Michel Lacroix de betere acties op de mat brachten. 

Net voor rust kwamen er nog twee mooie kansen voor Tienen. Eerst raakte Konon niet voorbij Vanderjeugt, op slag van rust was de Lierse-doelman wel geklopt maar de poging van Belme werd door Vanderzijl van de lijn gekeerd.

De tweede helft was bijna volledig voor Tienen en Lierse kon er nog maar amper uitkomen. Vooral de creativiteit van de afwezigen Miller, Wahed en Rimkus werd duidelijk gemist. Het werd bijna een volledige tweede helft bibberen voor Lierse. Een voorzet-schot van Belme stierf op de lat, de poging van Lunenbrug werd knap gered door Vanderjeugt. De thuisploeg kon hier enkel een schot van Samir tegenoverstellen, de teruggelegd bal van Cavens werd hoog over gekeild door de Egyptenaar.

Gevleide zege voor Lierse na een slaapverwekkende vertoning. De Pallieters zien Antwerp in het klassement nog steeds zes punten voor zich staan. Ondanks de zege lijkt de kans op eerste klasse nu wel erg klein geworden.