Speeldag: Speeldag 29
Stadion: King Power at Den Dreef
OHL pakt belangrijke zege
Giel Vermeulen

OH Leuven won zaterdagavond thuis opnieuw van een directe concurrent voor de eindronde. Leuven klopte KSK Beveren met 1-0 in een wel vrij gesloten wedstrijd. Een in uitstekende vorm verkerende Thomas Matton mocht met de eer gaan lopen.

Aan de aftrap stond bij OHL hetzelfde elftal dat verleden week won van Tubize. Never change a winning team is het motto dat trainer Cossey hoog in het vaandel draagt. Alex Czerniatynski moest het in zijn team stellen zonder de geel geschorste topschutter Ibou en sterkhouder Theunis.

OHL startte goed met een dieptebal van Francis tot bij Schoonjans, die te laat kwam. Aan de overkant probeerde Martens vanop afstand, zijn schot ging hoog over. Wat later bracht Serville de bal tot bij Ruytinx, maar doelman Deelkens stond in de weg.
Het echte gevaar van de Waaslandse bezoekers kwam er op het halfuur. Een knal van Snoeckx miste doel, en daarop was ook ploegmaat Ouattara te zwak. Een kwartier voor de rust kwam er dan een vrije trap van Matton, de bal kwam via de muur in hoekschop. Direct daarna was het aan Schouterden die een knappe voorzet van Odoi kreeg maar jammerlijk overkopte. Net voor de rust liet Zita de bal na voor Ruytinx die Matton het werkje liet opknappen en knap hoog in het doel knalde. Snoeckx’ schot werd nog net door Boyen afgeblokt, een tweede poging van Martens kon evenmin baten.Tien minuten ver in de tweede periode kwam de eerste en beste kans er voor Leuven. Schoonjans bediende Ruytinx vanop de rechterflank, maar hij kon aan de eerste paal niet voldoende bij de bal. Een gelijkmaker kwam er maar niet bij Beveren. Van Geneugden probeerde van ver en Snoeckx loodste Tokpa naar het strafschopgebied, maar zijn schot werd nog net afgeblokt door De Winne. Doelman Boyen hoefde zelden te vrezen door steeds lange afstandsschoten van Beveren. Francis besloot nog metersver naast en een gretige Ruytinx zag z’n kans afgeblokt worden. Naar het einde toe haalde ‘man van de match’ Matton nog knap uit vanop 25 meter, Deelkens redde moeizaam met de voeten. Beveren trachtte met de moed der wanhoop nog een punt uit de brand te slepen, maar enkele kleine kansen voldeden niet meer.

Volgende zaterdag speelt OHL een belangrijke uitmatch tegen Eupen, een traditioneel moeilijke verplaatsing. Beveren, op de zesde plaats geland, moet haar volgende match tegen Virton winnen.