Datum: 02/04/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Emirates Stadium
Arsenal geraakt niet voorbij Liverpool
Nico Wieme
| 0 reacties
Arsenal geraakt niet voorbij Liverpool
Foto: © SC

In een temporijke match waarin beide ploegen voor elke morzel gras streden, heeft Liverpool Arsenal op een 1-1-gelijkspel kunnen houden. De bezoekers beginnen volgende week met de beste papieren aan de return.

Woensdagavond stond de eerste van de drie onderlinge confrontaties binnen één week tussen Arsenal en Liverpool op het programma. De Engelse kalendermaker zorgde ervoor dat beide teams tussen hun twee Champions Leagueduels komende zaterdag in de Premier League ook nog eens tegen elkaar moeten spelen. Vooral bij de Gunners vinden ze dat een beetje van het goede te veel. In Engeland staat Arsenal momenteel derde met 70 punten, Liverpool volgt een plaatsje lager met 62 stuks. De laatste onderlinge competitiematch eindigde op 28 oktober 2007 in een 1-1-gelijkspel.
 
Adebayor breekt de ban
Het eerste kwartier keken beide teams de kat uit de boom. Dan mocht Steven Gerrard een vrijschop trappen, waarbij Liverpooldoelman Manuel Almunia onder de bal door ging. Er kwam nu meer leven in de brouwerij en plots ging het snel. Op de 21ste minuut nam Robin Van Persie een doorsteekpas van Mathieu Flamini in één tijd op de slof, maar Pépé Reina kon met de vingertoppen in hoekschop tikken. Van Persie trapte die; Emmanuel Adebayor klom boven iedereen uit en kopte de 1-0 tegen de touwen.
 
Reactie Liverpool
Liverpool reageerde als door een wesp gestoken. Amper drie minuten na de openingstreffer dribbelde Gerrard zich op links voorbij twee tegenstanders en zijn voorzet werd door Dirk Kuyt (foto links) tussen twee verdedigers binnengegleden. De bezoekers putten vertrouwen uit de gelijkmaker en voetbalden van dan af aardig mee. Alleen de laatste vijf minuten voor de rust probeerde Arsenal nog eens de bakens te verzetten, maar de Liverpooldefensie stond pal.
 
Druk van Arsenal
In de tweede helft zette Arsenal de Noord-Engelsen voortdurend vast op hun helft, maar echt veel gevaar leverde dat niet op. De eerste kans was nog voor de Reds, maar Almunia verhinderde Kuyt om te scoren. De inbreng van Theo Walcott zorgde wel voor meer snelheid en gevaar op de linkerflank van Arsenal. Op de 55ste minuut knalde de spits van ver buiten de zestien voorlangs. Na 66 minuten haalde hij de achterlijn, maar Emmanuel Eboué kon geen kracht genoeg zetten om zijn voorzet te verzilveren. In diezelfde minuut maakte Kuyt in het strafschopgebied een fout op Alexander Hleb, maar de Nederlandse scheidsrechter Pieter Vinck gaf zijn landgenoot het voordeel van de twijfel.
 
Bendtner voorkomt voorsprong
Consternatie in de 70ste minuut op de Arsenalbank. Adebayor zette zich door op links, Reina kon met zijn vingertoppen nog net bij diens voorzet die in de voeten van Fabregas (foto rechts) belandde, maar de ingevallen Nicklas Bendtner hield de bal voor de doellijn tegen toen zijn Spaanse teamgenoot leek te gaan scoren. Daarna gebeurde er niet zo veel meer. Liverpool loerde op de counter en Arsenal had zijn beste krachten verspeeld.
 
Met dit resultaat mag vooral Liverpool zich gelukkig prijzen. De Gunners zorgden wel voor veel steriele druk, maar ze geraakten moeilijk door de bezoekende verdediging. Het belooft in ieder geval nog een spannend kijkstuk te worden volgende week op Anfield Road.