Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse houdt drie punten op het Lisp
viki meeuwis

Lierse ontving gisterenavond Union Sint-Gillis op het Lisp. Herman Helleputte had Vleminckx en Ernandes niet mee in de selectie opgenomen. Mertens, Bob Peeters en Dries Ventose sukkelden nog met blessures.

Charlie Miller die eerder die week last had van zijn rug en moest van Helleputte op de bank starten. Miller nam dat niet en wou niet aan de aftrap verschijnen. Dat zal hem hoogstwaarschijnlijk een sanctie opleveren van de club. Develer, Rimkus en Janssens kwamen aan de aftrap ten koste van Cavens, Bojovic en Omar.

De eerste helft was een matige bedoening. Lierse kwam rond het kwartier goed weg na een misverstand in de verdediging. Gelukkig konden de Pallieters op een alerte keeper Van der Jeugt rekenen. Bij Union kon Ngolok uithalen maar zijn doelpoging ging in corner. Lierse kreeg een vrije trap die goed genomen werd door Wahed maar keeper Kudimbana kon de bal wegwerken. Ook Jarju kreeg een goede kans maar de bal ging in het zijnet. Noch Lierse, noch Union kon in de eerste helft echt bekoren. De beste kans voor de Pallieters kwam er net voor de rust toen Janssens een afstandsschot lanceerde maar de bal kwam op de dwarslat terecht.

Na de pauze bracht trainer Helleputte Jurgen Cavens in. De Pallieters begonnen langzaam aan beter te spelen. Een vrije trap van Jarju werd door Kudimbana uit doel gehouden. Wahed probeerde met een mooi schot maar die werd eveneens door de keeper onschadelijk gemaakt, in de rebound kon Janssens de bal evenwel toch binnenwerken. Lierse kwam zo na de rust al snel op voorsprong. Twintig minuten ver in de tweede helft stond het ei zo na 1-1, bij Lierse moesten ze alles uit de kast halen om de bal niet over de lijn te laten gaan. Union bleef ervoor gaan en na een corner ging de bal net over het doel heen. Jarju kreeg nog enkele kleine kansen maar kreeg de bal niet in doel. Union bleef dreigen en na een vrije trap moest Van der Jeugt ingrijpen. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd wist Jarju zich vrij te spelen en Cavens te bedienen die de bal mooi in doel werkte. Tegen het einde van de wedstrijd kon Cavens nog even een doelpoging wagen maar keeper Kudimbana had geen moeite met de bal.