Meetjesland
FC Lebbeke
Datum: 27/04/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stedelijk Voetbalstadion Eeklo
Rapide sluit af in schoonheid bij Eeklo
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide sluit af in schoonheid bij Eeklo
Foto: © SC

In misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen nam Rapide verdiend de 3 punten mee uit Eeklo. Toch was het opnieuw bibberen en beven op het eind en ging het doemscenario van de heenwedstrijd door vele hoofden.

Met Steff De Visscher achter de spitsen en broer Jeff naast Koen Baetens in het midden namen de bezoekers direct het initiatief. Op het eerste echte doelgevaar moesten we echter wachten tot de 20ste minuut. Joachim Hebberecht kon een vlam van Tim Vierbergen licht doen afwijken zodat het leder op de binnenkant van de paal uiteenspatte. Op het halfuur kapte Jeff De Visscher zich mooi vrij en knalde met links in de winkelhaak. Eeklo reageerde en Koen Mathys moest een vrije trap van Frederiek Van Boven over de lat liften. Kopballen van Ronny Tresonie en Jens Van Hulle, telkens op voorzet van Michael Jacquemain, zorgden voor enig animo.
 
Onmiddellijk na de rust slalomde Siemen Verhaegen tussen de thuisverdediging maar Glenn Moeraert bracht redding. Toen Kevin Trienpont aan de haal ging schilderde hij de bal perfect op het hoofd van Siemen Verhaegen en nu was de thuisportier kansloos (49’). Mevlud Eryuruk nam Mathys tevergeefs op de korrel. Frederiek Van Boven probeerde het met een verre knal van op zo’n 60 meter. De bezoekende goalie kon de bal nog net voor de lijn onschadelijk maken (60’). Even later krulde Michael Jacquemain een vrijschop rakelings naast de paal. Rapide counterde heel snel via Trienpont. Opnieuw stond Siemen Verhaegen op de juiste plaats om de doorsteekpas in doel te verlengen (63’). Boeken toe denk je dan maar Eeklo gaf zich niet gewonnen. Joren Hebberecht zette voor naar Anthony Annicaert en die kopte door naar Kurt Mertens. De thuisspits liet de kans niet liggen (71’). Rapide enigszins van slag en Mathys moest plat op een vrijschop van Annicaert. Geklungel achteraan bij de bezoekers en iedereen naast een voorzet van Jacquemain. Kurt Mertens mocht rustig de aansluitingstreffer binnentikken (78’). Eeklo voelde de onzekerheid bij Rapide en trok met man en macht vooruit. Mathys ging goed plat op een knappe retro van Mertens (85’). Siemen Verhaegen snelde op weg naar een hattrick maar stuitte op Moeraert. Met knappe saves op schoten van Tresonie en Jacquemain hield Mathys de voorsprong op het bord. In de slotseconden tikte de uitstekend ingevallen Michael Mannaert het leder rakelings over de deklat.
 
Voor Rapide Lebbeke zit de klus er op. Eeklo mag zich opmaken voor de eindronde maar zal wel uit een beter vaatje moeten tappen.
 
KFC Eeklo: Glenn Moeraert, Davy Cathelijne, Frederiek Van Boven, Joachim Hebberecht, Ronny Tresonie, Joren Hebberecht, Kurt Mertens, Mevlud Eryuruk (65’ Kristof Van de Velde), Michael Jacquemain, Lander De Zutter (62’ Anthony Annicaert), Jens Van Hulle (62’ Bart Van de Geuchte).
 
Rapide Lebbeke: Koen Mathys, Bart Verhulst (89’ Jonas Verhaegen), Steven Vereeken, Peter Van Brempt (46’ Michael Mannaert), Kevin Scheerlinckx, Koen Baetens, Tim Vierbergen (86’ Koen De Brabander), Jeff De Visscher, Siemen Verhaegen, Steff De Visscher, Kevin Trienpont. Res: Tomas Suls
 
Doelpunten: 30’ Jeff De Visscher 0-1; 49’ en 63’ Siemen Verhaegen 0-2 en 0-3; 71’ en 78’ Kurt Mertens 1-3 en 2-3
Gele kaarten: geen