Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Wörthersee Stadion
Kroatië verrast de Duitsers
Kevin Vanbuggenhout

Op de tweede speeldag in groep B ontmoetten Kroatië en Duitsland mekaar. De Duitsers dachten zich naar de tweede ronde te spelen, maar het waren de sterke Kroaten die met de zege aan de haal gingen: 2-1.

Veel kansen waren er in het begin niet te bespeuren. Er lag enorm weinig ruimte op het middenveld. De Kroaten begonnen sterk aan de partij en verwierven gaandeweg een overzicht. Duitsland leunde naar achteren en kwam bij de eerste beste kans op achterstand. De Duitse verdedigers werden weggetikt op rechts waardoor Pranjic kon voorzetten. Srna kwam aangegleden en tikte de 1-0 binnen. Pas in het laatste kwartier van de eerste helft schoten de Duitsers wakker. Kranjcar kreeg nog twee goede kansen op de 2-0, maar liet ze onbenut. Aan het eind van de eerste helft werd een Duits doelpunt afgekeurd wegens een lichte fout op doelman Pletikosa

Na de pauze nam Duitsland wel volop initatief. De Kroaten zakten achteruit en vergaten te voetballen. Met een gelukje kwam Kroatië toch op 2-0. Een voorzet week af op Podolski en belandde op de paal. Zo kwam de bal in de voeten van Olic terecht en die tikte simpel de 2-0 binnen. Met nog elf minuten op de klok kwam de spanning terug in de wedstrijd. De bal viel goed voor Podolski die de 2-1 binnenknalde. Daar bleef het bij. Kroatië vierde een mooie stuntzege. In blessuretijd pakte Schweinsteiger nog een domme rode kaart.

Kroatië won verdiend van Duitsland met 2-1. De basis voor de overwinning legden de Kroaten in de eerste helft, toen ze voetballend duidelijk de betere ploeg waren. Kroatië heeft na twee wedstrijden het maximum van de punten en staat met anderhalf been in de kwartfinales. Duitsland moet op de derde speeldag nog vol aan de bak tegen gastland Oostenrijk.