Dagano nog eens in topvorm

Ruben Claesen
| 2 reacties
Dagano nog eens in topvorm
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Verrassende naam aan de top van de doelschutters tijdens de Afrikaanse kwalificaties voor het WK 2010: Moumouni Dagano. De Burkinese aanvaller van Sochaux heeft in twee wedstrijden al vijf treffers kunnen potten.

Burkina Faso is dus goed begonnen aan zijn kwalificaties. Het versloeg de Seychellen (2-3) en won eveneens van Burundi (2-0). In beide wedstrijden maakte Dagano alle Burkinese goals. Met vijf treffers gaat hij onder andere Frédéric Kanouté vooraf, die ook al vier keer de weg naar de netten vond.
 
Na zijn succesvolle periodes bij Germinal Beerschot en Racing Genk, dat hij aan de zijde van Wesley Sonck nog mee aan zijn laatste titel hielp, kwam hij in Frankrijk terecht, waar hij het drie seizoenen niet onaardig deed. Twee jaar bij Guingamp en één bij Sochaux waren goed voor 97 competitiewedstrijden en 28 goals, maar het vervolg bij Sochaux was minder succesvol.
 
Afgelopen seizoen kon hij in 21 competitiewedstijden, waarvan een deel als invaller, geen enkele keer de weg naar de netten vinden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties