Jacobs: 'Ik houd geen rekening met de uitschakeling'

De Nijs Michael

Het is 6 augustus. De competitie is nog niet eens van start gegaan, maar vicelandskampioen Anderlecht staat wel al voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De Brusselaars moeten namelijk een 1-2 achterstand ophalen in en tegen BATE Borisov.

Vorige week kwam Anderlecht in de tweede helft op voorsprong, maar na de rode kaart van Wasilewski zakten de Brusselaars helemaal door het ijs. De Wit-Russische bezoekers slaagden er zelfs in om nog met 1-2 te winnen, waardoor paars-wit nu voor een enorm moeilijke opdracht in Borisov staat. Toch weigert trainer Jacobs om nu al de handdoek te gooien.

"We zijn hier met geloof in eigen kunnen. Na vorige week is ons vertrouwen niet geschonden. In de heenmatch hadden we een vijftal goede kansen, terwijl BATE vooral vanaf afstand gevaarlijk was. Daar klamp ik me aan vast", vertelt de trainer voor de micro van Sporza

Gisteren lieten heel wat trainers hun licht schijnen over deze wedstrijd. De Brusselaars moeten niet meteen voor de aanval kiezen, maar pas in de tweede helft voluit gaan volgens oud-coach Hugo Broos. Aad De Mos is dan weer van oordeel dat Anderlecht vanaf de eerste minuut vol voor de aanval moet gaan, maar daar denkt Ariël Jacobs anders over. "Ik denk dat je hen daarmee in de kaart speelt, dat hebben we vorige week gezien", aldus de coach.

Toch gelooft Jacobs nog steeds in de kansen op kwalificatie: "Ik houd geen rekening met de uitschakeling. We staan wel met de rug tegen de muur, maar we willen er nog steeds het maximum uithalen", klinkt het strijdvaardig.