Eine
Kruibeke J.Vl.
Datum: 31/08/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stadion Eine
Kruibeke wint verdiend bij Eine
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke wint verdiend bij Eine
Foto: © SC

Een collectief sterk uitgebalanceerd Kruibeke heeft de verplaatsing naar Eine tot een goed einde gebracht. De thuisploeg slaagde er amper in de gasten het vuur aan de schenen te leggen. Pas in de slotfase kon de verdiende overwinning worden bezegeld.

Kwik Eine opende de debatten en een voorzetschot van Rojdi Ben Ahmed ging voorlangs. Aan de overzijde nam Nouredinne Hamouch een voorzet van Pieter Van de Manacker in één tijd op de slof. Bart Meulewaeter had een knappe save in huis (4’). Toen David De Ridder een vrijschop richting winkelhaak stuurde toonde Jurgen de Maayer zich autoritair. Tim Vierbergen nam de thuisverdediging in snelheid en bediende Olivier De Vlieger. Het schot ketste af op Lieven Vandevelde (9’). Even voor het half uur kwam Eine goed weg wanneer Mario Verbraeken een vrije trap op de lat kopte. Uitstel maar geen afstel. Olivier De Vlieger knokte zich in twee tijden voorbij Meulewaeter en Kruibeke kon juichen (31’). De thuisploeg was helemaal van slag en Vierbergen knalde via de voet van Sahbi El Mabrouk rakelings naast (33’). Hamouch omzeilde de buitenspelval, Meulewaeter incluis. Opnieuw kon El Mabrouk de doodssteek vermijden (36’). Via een gekrulde vrijschop van De Ridder stak Eine nog even de neus aan het venster. De Maayer haalde het leder met brio uit de winkelhaak.
 
Onmiddellijk na de koffie trok Eine op zoek naar de gelijkmaker. De bezoekende goalie had beide vuisten nodig op een voorzetschot van Wesley De Meyer. De Vlieger bediende Tim Vierbergen en die vlamde centimeters naast de paal (49’). Ladi Kuye draaide zich mooi vrij maar knalde dan net naast (58’). Toen Sven Noterman zich verslikte trok Hamouch opnieuw op avontuur. Iets te onbesuisd vlamde hij op de voeten van Meulewaeter (61’). Ben Ahmed ging zijn kans van op zo’n 20 meter. Met een superreflex haalde De Maayer het schot van onder de lat (61’). Eine kreeg wat veldoverwicht maar echte kansen leverde dat niet op. Kevin Piessens stuurde Hamouch diep. Zijn voorzet verdween onberoerd voorlangs (84’). Toen Glenn Verhulst de thuisdefensie ter plaatse liet bood hij Kevin Thuy een doelpunt op een schoteltje (86’).
 
Zondag aanstaande trekt Eine naar Sint-Gillis-Waas. JV Kruibeke is dan gastheer voor Jong Lede.
 
Kwik Eine: Bart Meulewaeter, Jelle Lauwerijns, Lieven Vandevelde, Bram Vermeulen (67’ Fabian Martens), Rojdi Ben Ahmed, Sven Noterman, David De Ridder (51’ Jurgen De Ridder), Wesley De Meyer, Sahbi El Mabrouk, Dobias Koudyzer, Timothy Bauters. Res: Olivier Vandenberghe
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Mario Verbraeken, Davy Van Moortel, Pieter Mussely, Tim Vierbergen (83’ Glenn Verhulst), Ladi Kuye (80’ Kevin Piessens), Pieter Van de Manacker, Nouredinne Hamouch, Olivier De Vlieger (73’ Kevin Thuy), Johan Segers, Bjorn Mallentjer. Res: Mike Royers
 
Doelpunten: 31’ Olivier De Vlieger 0-1; 86’ Kevin Thuy 0-2
 
Kaarten: Geel: El Mabrouk. Rood (2x geel): Vandevelde