Turnhout neemt perfecte start

Rombaux Gunther
| 1 reacties

KV Turnhout mocht zaterdagavond de competitie op gang trappen tegen rechtstreeks titelconcurrent RC Mechelen. De Binken namen een ideale start door de drie punten thuis te houden.

In een aangename eerste helft nam Tamsin de eerste kans voor zijn rekening op aangeven van Noyen. Diezelfde Noyen stak even later de bal mooi door tot bij Mbemba die net naast besloot. Mechelen voetbalde zich intussen iets beter in de wedstrijd en kwam een eerste maal dreigen met een schot uit de tweede lijn van Axford, doelman Horsten bracht echter gepast redding. Vijf minuten voor het rustsignaal zette Turnhout enkele dolle minuten in, op amper vier minuten tijd werden de bezoekers op een 2-0 achterstand geplaatst. Het eerste gejuich op de tribunes weerklonk nadat Mbemba de bal klaar legde voor Janssens, deze haalde staalhard uit en bracht zijn club op voorsprong. Amper vier minuten later ging Mbemba voor eigen succes, hij omzeilde de buitenspelval en trok alleen richting Clepkens waarna de aanvaller beheerst afwerkte.

Turnhout kon na de koffie de wedstrijd rustig controleren en liet vooral zien dat het over een goede verdediging beschikte, onder leiding van een sterk spelende Loyens werd de Mechelse topschutter Calicchio aan banden gelegd. De bezoekers versierden nog een hele reeks hoekschoppen maar slaagden er niet in om doelman Horsten te verontrusten. Trainer Van Acker probeerde het tij nog te keren met een dubbele wissel maar ook dit bracht geen zoden aan de dijk, de beste kansen waren immers nog voor de thuisclub. Noyen knalde nog een vrije trap op de staak en de ingevallen Cicilia mocht nog alleen op doelman Clepkens afgaan maar deze besloot pal op de Mechelse portier.

Turnhout nam zo in zijn eerste wedstrijd de perfecte start en deed bovendien veel vertrouwen op na de sterke prestatie tegen één van de titelkandidaten.