Speeldag: Speeldag 1
Wales worstelt zich voorbij Azeri
Luc Goderis

Wales heeft met de nodige moeite de drie punten weten thuis te gehouden tegen Azerbeidzjan. De Azeri hielden moedig stand, maar helemaal op het einde velde debutant Sam Vokes het vonnis.

Er viel maar weinig opwinding te beleven in het Millennium Stadium in Cardiff.  De thuisploeg zorgde wel voor de nodige druk naar voor, maar dat kon de verdediging van de Azeri nauwelijks verontrusten.  De bezoekers streden voor wat ze waard waren en bereikten de pauze met 0-0.

Na de herneming begon de bezoekende defensie de eerste kraken te vertonen.  Wales zocht meer en meer de aanval op, maar verkwanselde de ene kans na de andere.  De allergrootste kans was voor Jason Koumas, maar zelfs vanop elf meter wist hij goalie Kamran Arkhayev niet te verschalken.

Met nog twintig minuten op de klok moesten de Azeri zelfs met zijn tienen verder.  Fabio Luis Ramim mocht na een tweede gele kaart, en dus rood, vervroegd gaan douchen.  De bezoekers verlieten nu hun verdedigende stellingen niet meer, en Wales bleef er wanhopig op inbeuken.  Uiteindelijk viel het verlossende doelpunt toch.  De achttienjarige debutant Samuel Vokes (foto) van Wolverhampton Wanderers trof zeven minuten voor affluiten raak.