Brann verrast Deportivo

viki meeuwis
| 2 reacties
Brann verrast Deportivo
Foto: © SC

Vier Scandinavische ploegen speelden vanavond hun wedstrijd in de UEFA Cup.

Feyenoord ontving Kalmar in De Kuip. Dat verslag kan u later op deze site lezen.
 
FK Moskou – FC Kopenhagen: 1-2
FC Kopenhagen trok naar Moskou waar het FK Moskou partij gaf. De Denen hadden gedurende grote delen van de wedstrijd de partij in handen. Kopenhagen kreeg verschillende goede kansen. Op het half uur stuurde Cesar Santin een vrije trap vanop de flank richting het Russische doel. Keeper Amelchenko kon de bal nog net over het doel heen duwen. Op het einde van de eerste helft haalde Mariusz Jop Mathias ”Zanka” Jørgensen neer toen die met de bal op weg naar het doel was. Morten Nordstrand zette de daarop volgende penalty om in een doelpunt.
Na de rust speelde Moskou iets beter maar de echt grote kansen bleven uit. De enige keer dat keeper Jesper Christiansen op de proef werd gesteld was door een schot van Petr Bystrov. Bij de Denen waren het William Kvist en Cesar Santin die richting doel oprukten. In de toegevoegde tijd kreeg Aleksander Samedov een zeldzame kans en kon de bal achter Christiansen in doel schieten. Kopenhagen liet het er niet bij en in de 93e minuut kon Ailton de bal naar Libor Sionko passen die de bal prompt in doel werkte.
Met deze uitoverwinning heeft Kopenhagen een goed uitgangspunt te pakken voor de terugwedstrijd in het Parken Stadion.
 
SK Brann – Deportivo La Coruña: 2-0
 
Brann doet het in de Tippeligaen niet zo goed maar tegen het Spaanse Deportivo kwam het goed uit de verf. Deportivo van zijn kant was de competitie gestart met een zegen tegen Madrid en verwachtte niet al te veel tegenstand te ondervinden van de Noorse landskampioen. Onder leiding van Erik Huseklepp wist Brann echter de wedstrijd te domineren. Ietwat verrassend toch kwam Brann in de twintigste minuut op voorsprong. Erlend Hanstveit kreeg de bal te pakken en werd neergehaald. Scheidsrechter Johan Verbist zag er terecht een penalty voor Brann in. Olafur Örn Bjarnason nam de strafschop en werkte de bal in doel. Brann bleef kansen bij elkaar spelen. Zeven minuten voor de pauze was het Jan Gunnar Solli die vanop twintig meter met een knalhard schot de bal richting doel schoot. Keeper Aranzubia kon bij de bal maar kon niet verhinderen dat die toch over de lijn heen ging.
Na de rust bleef Brann op hetzelfde elan verder gaan zonder dat het nog doelpunten opleverde. Huseklepp kwam nog dichtbij een derde doelpunt maar de bal kaatste af op de binnenkant van de paal. Op het uur viel tempo terug maar Deportivo kwam nooit in de gelegenheid om te scoren. Een goed uitgangspunt voor Brann dat binnen twee weken richting Spanje trekt.
 
Brøndby IF – Rosenborg BK: 1-2
 
Het Noorse Rosenborg was een maatje te sterk voor het Deense Brøndby. In de twintigste minuut gingen de bezoekers aan de leiding na een goal van Marek Sapara vanop achttien meter. Sapara kon de bal meevoeren tot in het zestien meter gebied en schoot de bal hard richting doel. De bal ging langs de binnenkant van de paal in de rechterhoek binnen waar keeper Stephen Andersen er niet bij kon. Tien minuten na de rust kan Per Ciljan Skjelbred de score verdubbelen. Skjelbred stond geheel vrij en kon de bal vanop zes meter in doel schieten. Met nog een half uur te gaan verloor Demidov een duel en de bal kwam terecht bij de vrijstaande Michael Krohn-Dehli die de bal achter Lund Hansen in doel schoot. De Denen voelden dat er nog een doelpunt in zat en bleven aandringen. Zo kon Rasmussen tot twee keer gevaarlijk komen opzetten maar vond telkens keeper Lund Hansen op zijn weg. Rosenborg hield stand en doet zo een goede zaak in deze heenwedstrijd.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties