De Faroër-Eilanden moeten nieuwe coach zoeken

Mathias Dumarey
| 0 reacties
De Faroër-Eilanden moeten nieuwe coach zoeken

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jógvan Martin Olsen blijft niet langer de bondscoach van de Faroër-Eilanden. Over zowat twee weken stapt hij op bij de Europese voetbaldwerg die hij drie jaar lang onder zijn hoede had.

Tussen 1996 en 2005 was Jógvan Martin Olsen al assistent-trainer van de Faroër-Eilanden. Daarna mocht hij het proberen als hoofdcoach maar spraakmakende resultaten bleven uit. De voorbije vijf internationale ontmoetingen gingen allemaal verloren al kon het toch enkele keren als een waardige tegenstander beschouwd worden zoals bij de 4-3-nederlaag tegen Estland en de 1-0-nederlaag vorige maand tegen Roemenië.

Olsen vindt dat het tijd is voor een frisse wind bij de nationale ploeg. Hij is wel van mening dat hij een nieuwe generatie spelers heeft gelanceerd. Sinds het aantreden van Olsen pakte de eilandengroep evenwel geen enkel punt in een EK of WK-voorronde. De laatste keer dat er nog eens iets werd gesprokkeld was bij een 2-2-gelijkspel tegen Cyprus in 2004. De Faroër-Eilanden staan overigens op de 198ste plaats op de FIFA-ranking.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties