viki meeuwis
| 4 reacties

Niet minder dan zes Scandinavische ploegen kwamen vananvond in actie in de UEFA Cup. Kalmar beet de spits af tegen Feyenoord.

Kalmar FF – Feyenoord: 1-2
Kalmar kan zich volledig op de Zweedse titel gaan toeleggen. De Zweden hadden nochtans de uitwedstrijd in de Kuip met 0-1 gewonnen via een doelpunt van Viktor Elm. Dat volstond echter niet want in de Borås Arena (de thuisbasis van IF Elfsborg) ging het met 1-2 de boot in. Wijnaldum had Feyenoord iets na het kwartier op voorsprong gebracht. Een tegengoal van Johansson volstond niet want even later kon Fer via het hoofd van Nouri van Kalmar de bal in doel schieten en bracht zo  Feyenoord op voorsprong. Feyenoord bekert dus verder.

Rosenborg BK – Brøndby IF: 3-2
Brøndby had de heenwedstrijd met 2-1 gewonnen en trok dus met vertrouwen naar het Lerkendal Stadion. De Noren kwamen op het kwartier op voorsprong dankzij een doelpunt van Didier Konan Ya. Morten “Duncan” Rasmussen kon op het half uur Brøndby langszij brengen. Tien minuten later kon Jan Kristiansen de hoop doen opleven bij de Denen toen hij de 1-2 scoorde. Het was vergeefse moeite want na de rust kon Per Ciljan Skjelbred de gelijkmaker binnentrappen. Een penalty in de slotfase die door Sapara werd genomen en tegen de netten gewerkt beslisten de wedstrijd in het voordeel van Rosenborg dat dus Europees verder speelt.

FC Kopenhagen – FK Moskou: 1-1
FC Kophagen ontving FK Moskou in het Parken Stadion. Kopenhagen had de heenwedtrijd met 1-2 gewonnen en had dus een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd. In eigen stadion had het genoeg aan het 1-1 gelijkspel. Kopenhagen was iets na het half uur op achterstand gekomen na een goal van Bracamonte. Na de rust kregen de Denen een handje toegestoken van Sheshukov die de bal in eigen doel werkte. Kopenhagen scoorde dus zelf niet maar gaat toch door naar de volgende ronde.
Olympiakos Pireus – FC Nordsjælland: 5-0
FC Nordsjælland was in de heenwedstrijd thuis met 0-2 de boot in gegaan. Uit bij Olympiakos was het zo nodig nog erger. De Denen kregen een 5-0 pandoering rond de oren. In de elfde minuut opende Torosidis de score. Op het half uur was het de beurt aan Diogo die ook op slag van rust nog een keer kon scoren. Olympiakos ging met een 3-0 voorsprong de rust in en was dus al voor de rust zeker van de volgende ronde. Na de pauze zorgden twee doelpunten van Kovacevic voor de kers op de taart.

Deportivo La Coruña – SK Brann: 2-0
Brann trok naar Deportivo met een 2-0 thuisoverwinning op zak. Colotto bracht Brann al na achttien minuten op achterstand. Brann kon weinig of geen weerwerk bieden maar op het half uur moest Deportivo met tien man verder nadat Riki een rode kaart opliep na hands. Ook na de rust kon Brann weinig beginnen tegen Deportivo. Colotto wist met nog een kwartier te gaan de stand op 2-0 te brengen. Die stand betekende verlengingen. Na twee keer vijftien minuten was de stand ongewijzigd en dus volgen er penalties. Bjarnason en Sergio kregen de bal tegen het net, waarna Vaagan Moen en Mista de kans lieten voorbij gaan. Ook Eirik Bakke miste maar dat deden Guardado en Verdu voor Deportivo niet, net als Austin. Hanstveit kreeg de bal niet in doel en dus ging Deportivo door.