Standard moet heenwedstrijd bevestigen

Thomas Dubois
| 1 reacties
Standard moet heenwedstrijd bevestigen

De wedstrijd van Standard vanavond tegen Everton is een enorm belangrijk voor het Belgische voetbal. Samen met Club Brugge dragen de Rouches de zware taak om het Belgische voetbal levend te houden.

We gaan even twee weken terug, naar donderdag 18 september 2008. Standard speelt voor de tweede keer in enkele weken tijd in Liverpool, ditmaal tegen Everton. Net zoals eerder deed het dat toen voortreffelijk. Het sleepte een 2-2 gelijkspel uit de brand en dat was meer dan verdiend. Het scoorde dus twee keer op verplaatsing, want in de terugwedstrijd altijd voor een psychologisch overwicht zorgt. Zeker als je als Standard als underdog aan de tweestrijd begint.
Vanavond staat die terugwedstrijd op het programma in een nokvol Sclessin. Goed voor 27.000 vurige supporters. De druk is enorm groot. Als Standard doorstoot naar de volgende ronde, is het opnieuw zeker van vier Europese wedstrijden en is het tot de winterstop actief in Europa. Bij een uitschakeling is dat een serieuze streep door de rekening, na een onverdiende uitschakeling tegen Liverpool zou het de tweede opeenvolgende tegenslag zijn voor Standard en het Belgische voetbal en de daarbij horende coëfficiënt.
Coach Böloni maakte alvast bekend dat hij niet zal speculeren op een 0-0 (waarbij Standard geplaatst zou zijn). Graag had hij met dezelfde elf aangetreden als in de heenwedstrijd, maar dat zal niet gaan nu De Camargo hoogstwaarschijnlijk niet kan spelen. Nicaise komt wellicht in zijn plaats, Defour gaat dan normaal wat hoger spelen bij de spitsen Mbokani en Jovanovic.
De wedstrijd zal niet te zien zijn op een Vlaamse zender, maar is wel te volgen op Sporza Radio. De aftrap is voorzien om 19u40. Scheidsrechter is Peter Sippel uit Duitsland. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties