NEC en Sparta boeken een zege

Jimmy Wouters

NEC heeft zondagmiddag een 3-1 overwinning geboekt op de buren van Vitesse. Verder pakte Sparta de eerste driepunter van het seizoen door FC Utrecht te verslaan.

NEC - Vitesse: 3-1
NEC begon sterk aan de wedstrijd, maar keek na ruim een kwartier tegen een achterstand aan. Nick Hofs rondde een knappe aanval met van Wolfswinkel knap af. Vitesse kreeg vertrouwen door dit doelpunt en hield NEC knap af.

In de tweede periode kwam de thuisploeg feller opzitten en herstelde de ploeg van Mario Been het evenwicht. Vlak na de herneming zorgde Radomski voor de gelijkmaker. De partij zakte vervolgens wat in mekaar totdat in de slotfase Sansoni onnodig aan het truitje van Ntibazonkiza ging hangen. El-Akchaoui zette de strafschop feilloos om en vlak voor tijd maakte Ntibazonkiza er zelfs nog 3-1 van.

Sparta - FC Utrecht: 1-0
Sparta heeft in een rommelig duel afstand genomen van FC Utrecht. Het was Dissels die met een gelukje na 18 minuten de score opende. Na rust probeerde Utrecht de schade nog te herstellen, maar er zat geen lijn in de aanvallen van de Domstedelingen. Enkel Sziommer was er dichtbij, maar zijn schot werd door doelman Wapenaar fraai uit doel gehouden.

Utrecht is hierdoor de enige ploeg die dit seizoen buitenshuis nog niet wist te scoren.