Groep B: Galatasaray het best van start

Kevin Van Cutsem
| 2 reacties

Het Turkse Galatasaray nam de beste start in groep B. Dankzij hun 1-0 overwinning en het 1-1 gelijkspel van Hertha Berlijn tegen Benfica, staan zij alleen aan de leiding.

Galatasaray - Olympiakos 1-0

Galatasaray en Olympiakos Piraeus openden de debatten in groep B. De Turken, nog winnaar van de UEFA Cup in 2000, schoten het best uit de startblokken. Na 25 minuten kopte Harry Kewell (foto) het leer voorbij Antonis
George Clooney’ Nikopolidis. Met deze 1-0 ging Galatasaray ook de rust in.
Eens de pauze voorbij gingen de Turken op zoek naar het tweede en verlossende doelpunt. Galatasaray verdiende ook dat tweede doelpunt maar kreeg evenzeer bijna het deksel op de neus. Diep in de blessuretijd kreeg Olympiakos nog een mogelijkheid maar Santo liet de kans liggen.
Hertha Berlijn - Benfica 1-1
Berlijn was gastheer van de andere partij in deze groep. Het plaatselijke Hertha BSC ontving in zijn Olympiastadion Benfica Lissabon. Scheidsrechter Paul Allaerts beleefde samen met de toeschouwers een rustige maar vooral flauwe eerste helft. Buiten een onbegrijpelijke misser van Andriy Voronin viel er niets te noteren. Geheel onlogisch was de 0-0 ruststand dus niet.
Na de koffie (en nog wat Berlijnse bollen) nog geen beterschap. Tot Nuno Gomes de opening én Angel De María vond. De 20-jarige spits bedankte met de 0-1. Allaerts trakteerde de Benfica-spits meteen op een gele kaart voor het verstoren van zijn rust - en in meerdere mate voor het uittrekken van het shirt. Hertha probeerde meteen te reageren maar meer dan wat losse flodders van Raffael en Pantelic leverde dat niet op. Een kwartier voor tijd stond het dan toch gelijk. Pantelic kreeg alle tijd om zijn vizier correct af te stellen. De Serviër krulde de bal daarna heerlijk in de verste kruising. Hertha nam het spel nu licht in handen maar kon het gelijkspel niet meer verhinderen.