Vrasene wipt SK Lebbeke uit de Beker

Gentil Dossche
| 0 reacties
Vrasene wipt SK Lebbeke uit de Beker
Foto: © SC

Geen generale repetitie in de 1/8ste finales van de Beker van Oost-Vlaanderen tussen KSK Lebbeke en KFC Vrasene. De bezoekers kwamen immers met hun Beloften naar het Konkelgoed en die plaatsten zich via de strafschoppen.

Komende zaterdag trekt SK Lebbeke naar FC Vrasene voor de 12de speeldag van de competitie, zodat de Bekerwedstrijd als een serieuze test werd beschouwd. Met voornamelijk spelers uit de A-kern werd de wedstrijd aangevat. Bij FC Vrasene verkozen ze eerder de Beloftenploeg te laten spelen want zij waren al zo ver geraakt. Met als inzet een plaats in de Beker van België mocht dan ook een spannende match worden verwacht. De toeschouwers bleven echter op hun honger zitten.
 
De Waaslandse youngsters gingen vrank en vrij hun kans en Stijn Van Driessche kon nog net een kopbal van Kwabima Agyepomp van de lijn vegen (12’). Aan de overzijde moest Thomas Deckers een vrije trap van Kristof Vermeir van onder de lat halen (14’). Bij een geharrewar voor het Lebbeekse doel kon Mohamed Badi het leder in de benedenhoek droppen (17’). De ongeordende thuisploeg vond geen tegenzet en mocht zich gelukkig prijzen dat de volkomen vrijstaande Agyepomp een vrijschop naast kopte (26’). Lebbeke stak voor het eerst de neus aan het venster via Mathias Van der Bruggen. Vrijgespeeld in de grote backlijn aarzelde hij veel te lang en weg was de kans (31’). Toen Jens Haelterman tot drie keer toe mocht aanleggen na een verre inworp van Joachim Vanhoomissen stond de gelijkmaker op het bord (39’). Met de rust in zicht had Deckers een beenveeg in huis op een schot van Haelterman.
 
Geen echte kentering na de koffie. Een voorzetschot van Bart Evens was een opwarmer voor Thomas Deckers (61’). Ook toen Evens een tweede poging waagde was Deckers bij de zaak (63’). Agyepomp beroerde de bal met de hand en kreeg zijn 2de geel aangesmeerd (64’). Lebbeke kon geen gebruik maken van de man meer situatie. Matthias Janssens zonderde Evens af voor doel maar die trapte onbesuisd over (83’). Een duidelijk niet geconcentreerde Evens kreeg dé kans om zijn ploeg een ronde verder te schoppen. Compleet alleenstaand en met voldoende tijd om wat dan ook te doen, trapte hij een voorzet van Sohail Farratou nonchalant over (87’).
 
Strafschoppen dan maar en daarin toonde Thomas Deckers zich de sterkste. De bezoekende goalie ranselde de penalty’s van Dennis Magito en Stijn Van Driessche uit zijn doelvlak en Vrasene naar de kwartfinales.
 
SK Lebbeke: Fouquaert, Magito, Blommaert, Haelterman, Vermeir (46’ Evens), Bousba, Janssens, Van der Bruggen (72’ Farratou), Vertongen, Vanhoomissen, Van Driessche
 
FC Vrasene: Deckers, Praet, Vergauwen, De Laet, De Beule, Vertenten, Van der Herten, Agyepomp, Desimpel, Houttequiet (70’ Dhondt), Badi
 
Doelpunten: 17’ Badi 0-1; 39’ Haelterman 1-1. Strafschoppen 2-5
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties