Kruibeke J.Vl.
Meetjesland
Datum: 06/12/2008 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stadion Kruibeke
Kruibeke laat Eeklo verweesd achter
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke laat Eeklo verweesd achter
Foto: © SC

In een rechtstreeks duel om de 3de plaats hield Kruibeke de 3 punten in eigen huis. Beide ploegen zorgden voor een spannende en fysiek uitputtende wedstrijd die alle kanten op kon.

De bezoekers openden de debatten aan een verschroeiend tempo. De vrijstaande Joren Hebberecht kopte een voorzet van Marc Minnaert naast (5’). Steven De Maesschalck knalde een afvallende bal naast (13’). Jurgen De Maayer was attent op een doorkopbal van Hebberecht (18’) en een schot van Minnaert (21’). Eeklo moest wat gas terugnemen. Kim Reybrouck haalde een voorzetschot van Ward Vertonghen van de lijn (23’). Aan de overzijde devieerde Hebberecht een voorzet van Frederik Van Boven op de buitenkant van de paal (23’). Davy Van Moortel vond het hoofd van Vertonghen. De beresterke thuisspits kopte in de loop van Mario Verbraeken en die vlamde staalhard binnen (32’). De Maesschalck reageerde maar miste de goede richting (36’). Vertonghen wrong zich door de bezoekende defensie. Van Boven kon hem enigszins onorthodox afstoppen (40’). Bij een geharrewar voor het Kruibeekse doel claimden de bezoekers tevergeefs een strafschop (42’). Bjorn Van Avermaet was attent op een kopbal van Vertonghen (43’).
 
Ook na de koffie trok Eeklo het felst van leer. Tot 2 keer toe moest Van Moortel opruimen. Jan Engels dwong de thuisportier tot een save (50’). Een kopbal van Vertonghen ging net naast (51’). Reybrouck deed een pegel van Verbraeken afwijken en hield er hoofdpijn aan over (55’). Olivier De Vlieger knalde uit de 2de lijn en Van Avermaet was paraat (56’). Toen Eli Van Hamme zich revancheerde op Tim Vierbergen mocht hij gaan douchen (57’). Vertonghen en De Vlieger namen de bezoekende goalie op de korrel (72’). Johan Segers stuurde Vertonghen diep. Van Avermaet was verslagen maar de bal spatte uiteen op de paal (77’). Voor de bezoekers was de scheidsrechter kop van jut toen hij niet reageerde op vermeend handspel van Tom De Wolf. In het slotoffensief hield Jurgen De Maayer zijn netten schoon toen hij in de baan ging liggen op een knal van Engels (87’).
 
Zondag aanstaande is Kruibeke gastheer voor Eine. Eeklo trekt dan naar Sint-Gillis-Waas.
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Mario Verbraeken, Davy Van Moortel, Michiel Noeninckx (73’ Bjorn Mallentjer), Tim Vierbergen, Ladi Kuye (83’ Didier Lenjou), Ward Vertonghen, Pieter Van de Manacker, Olivier De Vlieger (79’ Glenn Verhulst), Johan Segers, Tom De Wolf. Res: Mike Royers
 
KFC Eeklo: Bjorn Van Avermaet, Kurt De Decker (66’ Jochen De Palmenaer), Frederik Van Boven, Willem Bulens, Joren Hebberecht (46’ Eli Van Hamme), Steven De Maesschalck, Jan Engels, Steven De Croock (66’ Dirrit Longueville), Marc Minnaert, Kim Reybrouck, Kjell De Cock. Res: Glenn Moeraert
 
Doelpunten: 32’ Verbraeken 1-0
 
Kaarten: geel: 42’ De Decker; 57’ Vierbergen; 61’ Vertonghen; 66’ Noeninckx; 80’ De Maesschalck. Rood: 57’ Van Hamme