Analyse Antwerpse vierde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse vierde provinciale

In de vierde provinciale waren ze afgelopen weekend toe aan de laatste volledige speeldag in 2008. In onderstaand overzicht kan u het resultaat van uw favoriete club terugvinden.

Vierde provinciale A:
Olympic blijft Berendrecht en Heibos voor
Leider Olympic won op de laatste speeldag van 2008 met 1-2 op bezoek bij Excelsior Essen. Zo blijft het drie punten voorsprong behouden op Berendrecht. De troepen van Frank Peeters maakten in Boechout geen fout. Heibos kwam niet in actie. Het heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan de leider en de nummer twee. Als het beide inhaalwedstrijden wint, komt het naast Berendrecht op de tweede plaats. De rest ligt al een straatlengte achterop. Borsbeek, de vierde, telt al elf punten minder dan Berendrecht. Het verloor afgelopen weekend met 1-5 van Lint. Dat nadert tot op twee punten van Borsbeek.

Puntje voor Jong Merksem
Jong Merksem pakte zijn derde puntje van het seizoen. Het hield in eigen huis Turk Sport op 2-2. Antuerpia blijft op vier punten staan na 0-5-verlies tegen Luchtbalboys. Nog onderaan pakte VE Stbaroek en Olympic Essen een punt. Stabroek hield Burcht in bedwang, Essen hield Putte op 0-0. Ten slotte was er ook nog een ruime 2-5-zege voor Donk bij Mortsel.


Vierde provinciale B:
Berlaar heeft straatlengte voorsprong

Bij SK Berlaar mogen ze de champagne al koud zetten. SKB heeft 50 punten na de 5-1-winst tegen Kessel. Daarmee staat het elf punten voor op Blaasveld en Puurs. Berlaar heeft een wedstrijd meer gespeeld dan Blaasveld. Blaasveld won afgelopen weekend wel met 3-1 van Peulis terwijl Puurs verloor, met 0-1 van Rijmenam. De top-3 heeft een redelijke voorsprong op de rest. Elzestraat, de vierde, heeft vier punten minder dan de twee nummers twee. Het won afgelopen weekend met 1-2 bij Putte. Heindonk sluit de top-5 af op 33 punten na 0-1-winst tegen Bevel. Sint Amands heeft evenveel punten. Het verloor wel met 3-1 bij Hingene.

Apollo Nielse op laatste plaats
Apollo Nielse pakte afgelopen weekend zijn vierde punt van het seizoen. Dat gebeurde tegen Hemiksem. Het blijft wel alleen op de laatste plaats staan. Het heeft een puntje minder dan Kessel en vijf minder dan Hingene.

Ten slotte was er ook nog een ruime 0-5-zege voor Rumst in Leest.
 

Vierde provinciale C:

Poederlee alsnog herfstkampioen
Dosko stond in vierde C lange tijd aan de leiding, maar moet de herfsttitel toch aan Poederlee laten. Dosko verloor in eigen huis van Zandhoven terwijl Poederlee met 5-1 won van Hezewijk. Pulle kan ook nog zijn zegje doen in het titeldebat. Het won met 0-2 van Noordstar en heeft zes punten minder dan Dosko, maar een wedstrijd minder gespeeld. Wechelderzande heeft evenveel punten als Pulle na het gelijkspel in Turnhout, maar een wedstrijd meer gespeeld. Zandhoven sluit de top-5 af. Het telt elf punten minder dan de leider.

Rode lantaarn Noordstar
Noordstar staat na het verlies tegen Pulle alleen op de laatste plaats. Het heeft vier punten minder dan Hezewijk en zes minder dan Achter Olen. Die laatste club won namelijk met 2-0 van Westmalle. Ook Oosthoven pakte onderaan een puntje, 1-1 bij Gierle. Ten slotte noteerden we ook nog een zege van Molenkring bij Grobbendonk en deelden Massenhoven en Wortel de punten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4D)

Nieuwste reacties