Oleguer verliest schoensponsor

Oleguer verliest schoensponsor

Oleguer Presas zit zonder schoenensponsor. De Ajacied zou Kelme in diskrediet hebben gebracht met enkele gepeperde politieke uitspraken, bericht De Telegraaf. Kelme verbrak daarop het sponsorcontract met Oleguer.

Oleguer weigerde twee jaar geleden in een interview een terrorist van de ETA te veroordelen. ‘De rechtsstaat kent vele schaduwzijden,’ liet de Catalaan destijds optekenen. Fabrikant Kelme spande een zaak in bij de rechtbank van Alicante om het contract met de speler te kunnen verbreken. Volgens het sportmerk bracht Oleguer met zijn politieke uitspraken het bedrijf in diskrediet. De rechtbank oordeelde nu dat het contract tussen beide partijen verbroken is.

Oleguer heeft trouwens nog een rechtszaak tegoed. Eind september hoorde de verdediger twee jaar tegen zich eisen vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij rellen in Sabadell in 2003. Oleguer, destijds in dienst van FC Barcelona, zou volgens de aanklacht ‘verschillende objecten hebben gegooid naar agenten.’ Bij de rellen vielen twintig gewonden en werden elf jongeren, onder wie Oleguer, gearresteerd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties