Van der Vaart vecht voor basisplaats

Van der Vaart vecht voor basisplaats
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rafael Van der Vaart is niet van plan zijn plaats bij Oranje zonder slag of stoot af te staan. De middenvelder reageert zo op het gejammer van van Marwijk, die vorige week nog zijn vrees uitte over het invallerstatuut van zijn Real Madrid-spelers.

De Spaanse pers publiceerde enkele tijd geleden nog nog dat de hoofdstedelingen na zes maanden al op Van der Vaart waren uitgekeken. De nieuwe trainer Juande Ramos, die Schuster opvolgde, zou het absoluut niet zien zitten in de Nederlandse international. Volgens Van der Vaarts advocaat zit de oud-Ajaxied echter weer in een goede periode. “Real heeft wel degelijk vertrouwen in Rafael. In alle wedstrijden dat hij beschikbaar was, heeft Real een beroep op hem gedaan”, aldus Geerlings.

 

Bondscoach Bert van Marwijk moet volgens Geerlings niet vrezen voor een gebrek aan wedstrijdritme bij zijn pupil. “Vorig weekend startte Rafael nog in de basis. Hij komt gewoon aan zijn minuten. Bovendien geldt buiten wedstrijdritme ook nog het vertrouwen in de speler zijn kwaliteiten.” Tot dusver deed de Koninklijke in 21 competitieduels een beroep op de spelverdeler. Van der Vaart startte daarin toch wel elf keer van op de bank.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties