Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Arke Stadion
Gerets haalt het na strafschoppen
Kevin Van Cutsem

Eric Gerets en Olympique Marseille hebben zich geplaatst voor de 1/8ste finales van de Uefa Cup. De Fransen waren in de strafschoppenserie efficiënter dan FC Twente.

Marseille nam de partij van meet af aan in handen. Het moest wel, want Twente had de heenmatch in Frankrijk met 0-1 gewonnen. Al na 24 minuten spelen bracht Ben Arfa (foto) met een fraaie vrije trap de bezoekers op voorsprong.

In de tweede helft kwam Twente meer opzetten, maar ook nu bleven de beste kansen voor Marseille. Maar Ziani en opnieuw Ben Arfa konden de tegenaanvallen niet afwerken.
Strafschoppen moesten bepalen wie verder mocht. Het werd Marseille, dat het met 6-7 haalde na een heuse thriller. Rajkovic miste voor de Tukkers.