Datum: 26/02/2009 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax pleegt nieuwe hold-up
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Ajax pleegt nieuwe hold-up
Foto: © SC

Ajax heeft zich donderdagavond verzekerd van een ticket voor de laatste zestien in de UEFA Cup. De ingevallen Leonardo schoot de Amsterdammers in de slotfase naar een delirium.

Net als in de heenwedstrijd was Fiorentina de meerdere van Ajax, maar de Italianen sprongen niet omzichtig genoeg om met de opgelegde kansen. Ajax-doelman Kenneth Vermeer, in de ploeg voor de geblesseerde Maarten Stekelenburg, ontpopte zich tot man van de wedstrijd.
 
Al in de openingsminuten hield Vermeer de Italianen op een dubbele poging van de openingstreffer. Hij dook gevat in de voeten van de aanstormende Semioli en pareerde knap de rebound van Montolivo. Lindgren wrong zich aan de overkant door de defensie, maar stuitte op Frey
 
De meeste pogingen kwamen er echter na de rust. Gamberini kopte al snel tegen de paal en ook Gilardino vond in de rebound Vermeer op zijn weg naar doel. Een schot van Mutu werd geblokt door Vermaelen. Gilardino zag een nieuwe poging andermaal gered door Vermeer, maar opende net voorbij het uur dan toch de score: 0-1.
 
Fiorentina zakte terug en verdedigde de voorsprong. Verlengingen leken in de maak, maar Leonardo schoot na een knappe rush Ajax in de slotfase toch naar de volgende ronde. Onze landgenoot Toby Alderweireld maakte in de toegevoegde tijd nog zijn Europees debuut. (GV)
Herbeleef Ajax - Fiorentina