fioFiorentina
ajaAjax
Datum: 19/02/2009 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Stadio Artemio Franchi
Ajax in een zetel naar terugmatch
Nico Wieme
| 0 reacties
Ajax in een zetel naar terugmatch
Foto: © SC

Ajax heeft zich in de heenwedstrijd van de zestiende finales van de UEFA Cup bij Fiorentina een uitstekende uitgangspositie bezorgd met het oog op de terugmatch volgende week in de Amsterdam ArenA.

Fiorentina startte furieus aan de wedstrijd. Na zes minuten trof Adrian Mutu raak, maar het feestje ging niet door wegens buitenspel. Even later bediende de Roemeen Ricardo Montolivo, maar die besloot over.
 
Ajax, met Thomas Vermaelen (foto) 90 minuten in de basis, had het moeilijk in de eerste helft en kwam zelden in het stuk voor. Toch was Luis Suarez nog het dichtst bij een treffer voor de Nederlanders, maar Sebastian Frey bokste de bal weg. Zo werd gerust met een brilscore.
 
In de tweede helft kwam Ajax steeds meer op dreef. Dat resulteerde op het uur in een treffer langs Kennedy Bakircioglu, die van op de rand van de zestien keihard uithaalde. Fiorentina reageerde als door een wesp gestoken, maar geraakte niet voorbij Maarten Stekelenburg. Ei zo na bracht Suarez Ajax nog op 0-2, maar Frey behoedde Fiorentina voor verder onheil.