marMarseille
tweFC Twente
Datum: 19/02/2009 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Stade du Vélodrome
Ook Twente doet uitstekende zaak
Nico Wieme
| 0 reacties
Ook Twente doet uitstekende zaak

FC Twente heeft, net als Ajax, een uitstekend resultaat behaald in de heenmatch van de zestiende finales van de UEFA Cup. De Nederlandse subtopper ging bij Olympique Marseille met de overwinning aan de haal.

Twente klom na twintig minuten op voorsprong. Marko Arnautovic zorgde voor het doelpunt na mooi samenspel met Kenneth Perez en Blaise N’Kufo. Even voordien had de Oostenrijker al een enorme kans gemist voor de Nederlanders.
 
In een gelijkopgaande eerste helft, waarin Twente verrassend genoeg het meeste balbezit had, kreeg ook Marseille twee kansen. Op pogingen van Vitorino Hilton en Mamadou Niang toonde doelman Sander Boschker zich een betrouwbaar sluitstuk.
 
In de tweede helft speelde Marseille wat hoger en zette Twente geregeld onder druk. De nummer twee uit de Nederlandse Eredivisie kon zo de bal minder in eigen rangen houden. Toch hielden de Enschedeërs de boel goed gesloten. Met een kopbal van N’Kufo op de paal waren de bezoekers nog het dichtst bij een doelpunt. Marseille zal volgende week vol aan de bak mogen, als het zich nog wil plaatsen voor de achtste finales van de UEFA Cup.