Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (H)
Standard krijgt slaag in Portugal
Kevin Van Cutsem

Standard moet volgende week een begenadigde dag kennen, wil het doorstoten naar de volgende ronde van de Uefa Cup. De Luikenaars verloren de heenwedstrijd in het Portugese Braga immers met 3-0.

Standard speelde vanavond haast onherkenbaar. De Rouches moesten het dan ook al na tien minuten stellen zonder aanvoerder en aanjager Steven Defour (foto rechts). De middenvelder kwam niet ongehavend uit een tackle van Meyong. Standard was dan al ontsnapt aan een achterstand, toen Witsel de bal al na drie minuten van de lijn moest redden.

Voor Braga, dat amper onder druk werd gezet, ging het na het uitvallen van Defour steeds beter lopen. Amper zes minuten na het inbrengen van Nicaise was het al raak. Renteria ontdeed zich van Onyewu en trapte mooi achter Espinoza binnen. Andre Leone verdubbelde, na matig verdedigen van Dalmat, de score met een hard schot. Aan de overkant was er op een uithaal van De Camargo na niets te zien voor rust.

Ook in de tweede helft kreeg Standard geen voet aan de Portugese grond. Braga bleef het spel maken zonder zelf in gevaar te komen. De vlotte combinaties deden Standard definitief de das om. Een mooi uitgespeelde aanval eindigde bij Aguiar, en die mocht met de titel Man van de Match gaan lopen: 3-0. Standard, met een heel zwakke Witsel en een onzichtbare Jovanovic, kon in de tweede helft nooit aanspraak maken op de belangrijke eerredder.

Volgende week zal Standard uit een ander vaatje moeten tappen wil het doorgaan naar de volgende ronde.