Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Parken Kopenhagen
Man City staat in slot gelijkspel toe
Kevin Vanbuggenhout

FC Kopenhagen, dat in de poulefase van de Uefa Cup Club Brugge de doodsteek gaf, nam het in de 1/16 finales op tegen Manchester City. De ploeg van Vincent Kompany leek lang op weg naar een overwinning, maar Kopenhagen kwam in extremis nog langszij.

De beginfase verliep vrij gelijkopgaand. Manchester City nam wel het meeste initatief, maar Bellamy liep te snel buitenspel. Kopenhagen loerde op de counter. Halverwege de eerste helft was er de eerste grote kans. Na een goed passje van Robinho draaide Wright-Phillips uitstekend weg van zijn verdediger. Het schot van Wright-Phillips miste echter kracht en Christiansen redde met de voeten. Kopenhagen profiteerde bijna van een misser achterin bij City om voor te komen. Onuoha kon de bal niet wegwerken en het leer viel goed voor Kvist. Hij schoot een unieke kans op de 1-0 over. Vier minuten later viel het doelpunt aan de overzijde. Ireland stak de bal goed door naar Onuoha. Het schot van de City-verdediger was veel te zwak, ware het niet dat Christiansen enorm blunderde en het schotje van Onuoha zomaar in doel liet rollen. Na dit doelpunt controleerde Man City het derde kwartier. The Citizens gingen dus met een terechte 0-1 voorsprong de rust in.

City begon ook goed aan de tweede helft en leek op weg naar een solide overwinning. De supporters van Kopenhagen maakten er echter een echte hel van en met de steun van de enthousiaste aanhang maakte de ploeg uit de Deense hoofdstad tegen de gang van het spel in gelijk. De vrijstaande Ailton kopte een hoekschop binnen: 1-1. Vijf minuten later stond City alweer op voorsprong. Wright-Phillips dook het hoekje in en slaagde erin een lage voorzet af te leveren. Ireland knalde de 1-2 op het bord. Hierop nam Man City het heft in handen, Kopenhagen was even helemaal nergens. Op tegenaanval was City ook enkele malen dicht bij een derde treffer. Acht minuten voor tijd volgde nog de beste kans voor City. Laursen kon niet goed wegkoppen waardoor Robinho op doel kon afstevenen. De Braziliaan besloot recht op Christiansen. Met het einde van de partij in zicht herpakte Kopenhagen zich en persten de Denen er een slotoffensief uit. De druk van Kopenhagen werd in de extra tijd beloond. N' Doye kreeg veel ruimte op rechts zonder dat de City-verdediging er erg in had. N' Doye zette voor en Vingaard kopte aan de tweede paal de 2-2 binnen.

Manchester City was in Kopenhagen de betere ploeg en leek lang op weg naar een verdiende overwinning. Met de steun van de eigen fans toonde Kopenhagen veel karakter en ook mede door slecht verdedigen bij City lukte de thuisploeg op het einde de gelijkmaker. Het 2-2 gelijkspel blijft uiteraard voor Manchester City een goede uitgangspositie voor de return. Vincent Kompany stond bij City een hele wedstrijd op het veld.