Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: De Goffert
NEC maatje te klein voor HSV
Nico Wieme

NEC Nijmegen mag zijn ambities om door te stoten naar de achtste finales van de UEFA Cup zo goed als definitief opbergen. De Nederlanders gingen in eigen huis kansloos en zwaar onderuit tegen Hamburger SV.

NEC Nijmegen leek in de eerste helft de zaak perfect onder controle te hebben, maar werd in de laatste vijf minuten twee keer koud gepakt door Hamburger SV. Eerst ging een vrijschop van Piotr Trochowski rechtstreeks binnen. Daarbij stond Mladen Petric (foto boven) duidelijk en hinderlijk buitenspel, maar de ref keurde het doelpunt wel goed.

Amper enkele minuten later kregen de Duitsers een nieuwe vrijschop. Nijmegen kreeg de bal maar niet weg uit de eigen zestien en toen die in de voeten van Alex Silva belandde, stond het plots 0-2. Een hard verdict voor een moedige thuisploeg.

In de tweede helft beperkte HSV zich tot controlevoetbal. Bijna knokte NEC zich terug in de match, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af voor buitenspel. Twee minuten later stuurde Petric Ivica Olic (foto rechts) het straatje in en de Kroaat verschalkte de uitkomende doelman Gabor Babos.

Er moet al een enorm wonder gebeuren, willen de Nederlanders zich volgende week in het noorden van Duitsland kwalificeren voor de achtste finales van de UEFA Cup.