Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: City of Manchester Stadium
Kompany bekert verder
Kevin Van Cutsem

Vincent Kompany behaalde met Manchester City de volgende ronde van de Uefa Cup. De Engelsen wonnen op eigen veld met 2-1 van Kopenhagen, dat pas in de laatste minuut scoorde.

Hoewel City niet moest scoren (de heenwedstrijd eindigde op 2-2, red), trok het in de eerste helft toch sporadisch naar voren. Maar Robinho (foto) en Bellamy raakten beiden het aluminium. In de 73ste minuut zorgde Bellamy dan toch voor meer zekerheid. De Welshman glipte weg bij zijn tegenstander en haalde van net binnen het strafschopgebied uit: 1-0.

Tien minuten later stak Robinho de bal door naar diezelfde Bellamy, die opnieuw raak trof. In de slotfase scoorde Kopenhagen nog tegen via Vingaard, maar meer dan een eerredder was het niet voor de Denen. Kompany, die 90 minuten met een inspuiting tussen de lijnen stond, plaatst zich zo voor de volgende ronde.