Antwerp telt af naar de licentie: IV. De Waalse slag

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
Antwerp telt af naar de licentie: IV. De Waalse slag
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Royal Antwerp FC staat voor een cruciale week in haar voetbalbestaan. The Great Old heeft nog tot zondag 1 maart de kans om haar licentie voor het seizoen 2009-2010 af te dwingen. Voetbalkrant volgt het reilen en zeilen op de Bosuil.

In de schaduw van de nakende licentiedeadline neemt Antwerp het komende zondag op tegen Olympic Charleroi. The Great Old, momenteel zevende in de tweede klasse, heeft na de thuiszege tegen Virton weer uitzicht op een plek in de eindronde.
 
Ratko Svilar liet zijn manschappen na een dag collectieve rust weer opdraven. Voor de belangrijke verplaatsing naar Wallonië liet de trainer nog niet in zijn kaarten kijken. “De tactische bespreking vindt pas plaats na de training van zaterdagochtend. Ook wij weten nog niet hoe we de wedstrijd op Charleroi gaan aanpakken”, vertelt middenvelder Spencer Verbiest(foto).
 
Winnen zonder King Darko
 
The Great Old zal het in ieder geval moeten stellen zonder Sebastián Setti en Darko Pivaljevic. Setti geraakt niet tijdig fit terwijl aanvoerder King Darko zondag een schorsing uitzit. De Servische spits verliet bovendien vanochtend al voor de tweede keer deze week vroegtijdig de training door een opspelende blessure. Linkerflankspeler Emmerik De Vriese heeft het volste vertrouwen in hun vervangers. “De breedte van onze kern stelt me gerust. We kunnen dit verlies zeker en vast opvangen. Ik verwacht een terugkeer van Spencer Verbiest en Marco Gbarssin in de basiself.”
 
Als rood-wit nog naar die eindronde wil, is winst op Charleroi een must. “Dat kan je inderdaad zo stellen”, windt De Vriese er geen doekjes om. “We hebben nog wat punten in te halen op onze naaste concurrenten. De zege tegen Virton heeft ons echt deugd gedaan. We spelen nu met heel wat meer vertrouwen. Zondag moeten we dezelfde vechtlust van vorige zaterdag opnieuw aan de dag leggen.”
 
Verbiest neemt echter alle druk voor zondag weg. “Ook met een punt of, in het slechtste geval, een verlies kan Antwerp die eindronde nog halen. Er zijn nog tien wedstrijden te spelen dus kan er nog veel wijzigen. Hopelijk zijn we met de thuiszege tegen Virton vertrokken voor een reeks. Na één overwinning kunnen we nog wel niet stellen dat de ploeg in de winning mood verkeert”
 
Schrale puntenoogst buitenshuis
 
The Great Old won op 12 november 2008 zijn laatste uitwedstrijd. Rood-wit was toen met 2-3 te sterk voor VW Hamme. Antwerp kan dan ook slechts een mager rapport voorleggen qua puntenwinst buitenshuis. Met 14 op 42 sprokkelt de club te weinig punten om op eindrondekoers te blijven. “Dat is al jaren zo. Dit seizoen hebben we al meer punten gehaald buitenshuis dan de voorbije jaren”, relativeert Verbiest.
 
“Voor onze tegenstanders is een partij tegen Antwerp altijd een topwedstrijd. Zij zetten zich dan ook extra in om een goede prestatie te leveren. Misschien zijn we zelf ook te weinig gemotiveerd om er op verplaatsing tegen een kleinere club iets van te maken.” Volgens De Vriese heeft de ondermaatse puntenoogst ook te maken de tactische aanpak van rood-wit. “Buitenshuis spelen we vaak te afwachtend. We hebben moeite om hetzelfde niveau te halen als op de Bosuil.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties