Aalter Eendracht
Lovendegem
Datum: 01/03/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 23
Aalter geeft Lovendegem geen kans
Gentil Dossche
| 0 reacties
Aalter geeft Lovendegem geen kans
Foto: © SC

Aalter bevestigde de sterke thuisreputatie en laat de degradatiezone voorlopig achter zich na een voor het overige povere derby. Lovendegem leek de week rust niet goed verteerd te hebben en maakte pas in de tweede helft een vuist.

Al vroeg in de match moest De Paepe zijn ploeg overeind houden op pogingen van Sucaet en Busschaert. De thuisploeg had heel wat last om de bezoekende defensie te ontwrichten. Lovendegem trachtte te counteren maar slaagde er niet in om in de zestien te dreigen. Net voor het halfuur lukte het dan toch voor Aalter toen Kevin Wullaert zich doorzette en De Paepe kansloos liet.
 
In het begin van de tweede helft schoof Birgen Martens vooruit wat onmiddellijk wat meer dreiging gaf. Van Audenaerde liet een voorzet door tot bij Lootens die in de hoek volleerde maar Baudewijn was attent. Door de positiewissel kwam er achteraan bij Lovendegem meer ruimte en dat werd bijna fataal. De bezoekende goalie hield een schot van Sucaet uit zijn doel. Aan de overzijde kon Baudewijn een trap van Van Audenaerde met de voeten weren. De gelijkmaker hing in de lucht maar noch Van Audenaerde, noch Kalkan konden een voorzet van Lootens afwerken. Bouchaala vond Baudewijn op zijn weg. Pas in de slotminuten zagen we nog wat actie. Bouchaala volleerde een goede voorzet van Lootens net over. Aan de overzijde werd De Smet diep gestuurd maar die knalde wild naast. Het was de ingevallen Sneppe die een hoofdrol opeiste. Eerst werd hij diep gestuurd door De Smet maar besloot op De Paepe. In blessuretijd kreeg De Paepe een keihard schot niet onder controle en kon Sneppe de rebound in doel koppen.
 
Lovendegem ontvangt volgende week Terjoden-Welle.
 
VVE Aalter: Baudewijn, De Poorter, Van De Veire, Busschaert, Sucaet (77’ Sneppe), Arnauw F., Bekaert, Wullaert Y. (53’ De Smet), Vandenbroecke, Wullaert K. (65’ Cools), Arnauw T.
 
KSK Lovendegem: De Paepe, Plaetevoet, Van Audenaerde, Degrande, Vandenbussche (57’ Canoot), Bouchaala, Lootens, Ramaekers (57’ Kalkan), Martens, Hennebert, Sucaet.
 
Doelpunten: 27’ Wullaert K. 1-0; 92’ Sneppe 2-0.
 
Geel: Lootens