lieLierse SK
RS Waasland
Datum: 14/03/2009 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse kent weinig problemen met Waasland
Ronny anthonis
| 0 reacties
Lierse kent weinig problemen met Waasland
Foto: © SC

Lierse kende zaterdagavond weinig problemen met RS Waasland. In een weinig boeiende partij werd het 2-0. Lierse kwam op voorsprong via De Witte. Na een rode kaart bij Waasland kon Lierse controleren. Uiteindelijk dikte Radzinski de score nog aan.

Waasland-coach Bart de Roover liet verrassend Onana niet starten, de topschutter uit tweede klasse moest afhaken voor de wedstrijd. Lierse had wel beschikking over de basisploeg.

Het was maar liefst een kwartier wachten op een eerste kansje. Een hoekschop van Wahed krulde gevaarlijk naar doel, doelman Kempeneer moest de bal van onder de lat halen. De partij bleef zonder veel temo en echte kansen bleven uit. Kans nummer twee kwam er pas na 20 minuten, een schijnbaar ongevaarlijke situatie aan het Lierse-doel werd door geklungel achterin toch nog spannend. Dreesen en Kujovic misten beide de bal, van Geele was te verrast om attent te reageren en kon het cadeau niet afwerken, de bal werd tijdig ontzet. Ook nog een kansje aan de overkant, De Witte kopte op een vrije trap net naast. 

Op het half uur werd Radzinski al dan niet aangetikt, de scheids gaat even kijken maar wees hem terug recht. Woede bij alles wat Lierse was maar ook op het veld werd één en ander opgehitst. Gevolg, drie gele en een rode kaart op slechts tien minunte. Bou-sfia maakte een overtreding op Bojovic, Van Geele tikte Buyens langs achter aan en kreeg ook geel. Slechts enkele minuten later ging Van Geele weer over de rooie en ging stevig door op Tshiala, tweede geel en rood was dan ook het logische gevolg, daarna kreeg ook Neve van Waasland nog een geel kartonnetje. Tot overmaat van ramp kwam Lierse net voor rust op voorsprong, Seth De Witte kon scoren na een scrimmage voor doel. Op slag van rust nog een goeie kans voor Wahed, die leek te lang wachten met zijn schot, het puntertje werd knap gered door Kempeneer en de paal. 

De tweede helft was nog maar net bezig of het koningskoppel van Lierse kon toeslaan. Cavens hield de bal goed bij, en bediende de lopende Radzinski met een hakje, de Canadees knalde de bal tussen tweede verdedigers in doel.  Waasland kwam er met zijn tienen niet echt meer uit, toch moest Kujovic zich nog reppen op een schot van Kevin van Geel. Na gestuntel in de Lierse defensie kon ook bijna Mathyssen profiteren maar alweer stond Kujovic goed opgesteld. Ook aan de overkant moest doelman Kempeneer nog gevat tussenkomen. Radzinski maakte een mooie loopactie, omspeelde zijn man maar stuitte op Kempeneer. De laatste kans van de partij was nog voor Cavens, ging eerst wel nogal komisch onder bal maar sprong meteen weer recht, kreeg ook de bal terug en probeerde Kempeneer te lobben maar de poging strandde op de lat.

Waasland deed een slechte zaak in de strijd rond het eindrondeticket. Lierse krijgt nu een Limburgs tweeluik op verplaatsing met Kvsk United en de absolute topper tegen STVV.