Maldegem
Lovendegem
Datum: 14/03/2009 19:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Maurice Dewaelestadion
Maldegem wint derby van Lovendegem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Maldegem wint derby van Lovendegem
Foto: © SC

Voor het eerst na de winterstop hield Maldegem de punten in eigen huis. Voor Lovendegem staat het water ondertussen al aan de lippen.

De bezoekers trokken het snelst van leer en Polen moest plat op een schot van Degrande. Aan de overzijde vlamde Cools een afgeweerde hoekschop keihard tegen de netten. Lovendegem reageerde en de thuisportier moest een vrije trap van Degrande vanonder de lat halen. Bij een aarzeling in de bezoekende verdediging diende De Paepe zich te reppen voor De Rycke. Sucaet en Lootens namen Polen tevergeefs op de korrel.
 
De tweede helft was pas enkele seconden oud of de bordjes hingen in evenwicht. Met een magistrale lob nam Lootens de thuisgoalie te grazen. Van De Sompel en De Zutter kregen geen vat op halve kansen. Het voetbal verdween en het middenveld werd langs beide kanten overgeslagen. Met nog iets meer dan een kwartier voor de boeg werd Cools diep gestuurd en De Paepe mocht zich omdraaien. Kalkan trapte over doel en Van Hulle trok op avontuur. Zijn voorzet werd tegen de paal verlengd en Inghelbrecht benutte de rebound.
 
Lovendegem ontvangt volgende week KJV Kruibeke.
 
KSK Maldegem: Polen, Van De Voorde, De Rycke, Inghelbrecht (88’ Bleyaert), Cools, De Smet, De Zutter (83’ Van Hulle), Calsijn, Van Eeghem, Van Malderen (65’ Damme), Volckaert.
 
KSK Lovendegem: De Paepe, Plaetevoet, Van Audenaerde (46’ Van De Sompel), De Baets, De Grande, De Zutter (64’ Ramaekers), Bouchaala (74’ Kalkan), Lootens, Martens, Hennebert, Sucaet.
 
Doelpunten: 10’ Cools 1-0, 46’ Lootens 1-1, 72’ Cools 2-1, 88’ Inghelbrecht 3-1
 
Geel: Cools, Damme, De Smet, Degrande.