Kruibeke J.Vl.
Vrasene
Datum: 15/03/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stadion Kruibeke
Vrasene zet Kruibeke een pad in de korf
Gentil Dossche
| 0 reacties
Vrasene zet Kruibeke een pad in de korf
Foto: © SC

Dat het vlotte voetbal van de thuisploeg enigszins uit het spelbeeld is verdwenen was al een paar weken merkbaar. Vrasene liet het niet aan zijn hart komen en zorgde in de eerste helft voor een dubbele voorsprong.

De bezoekers waren niet van plan zich in te graven. Tim Van Elst zette zich door en besloot in het zijnet (5’). Kruibeke reageerde via Davy Van Moortel die Ward Vertonghen diep stuurde. Johan De Grave had een voetreflex in huis (9’). Net voor het kwartier verstuurde Kevin Perez van op links een voorzet. Tot ontstentenis van het thuispubliek verdween de bal in de verste winkelhaak. Aan de overzijde minder geluk toen een vlam in één tijd van Vertonghen rakelings naast ging (20’). Ook een loeiharde vrije trap van Davy Theunis was hetzelfde lot beschoren (28’). Vrasene loerde op de counter en dat loonde. Een weggekopte bal viel pal voor de voet van Tim Van Elst en die katapulteerde het leder in het dak (31’). Kruibeke van slag en na balverlies konden de boeken bijna toe. Jari Vyaene vlamde echter in het zijnet (33’). Op slag van rust had De Grave een knappe save nodig op een kanonbal van Mario Verbraeken.
Jong Vlaanderen trok na de koffie op zoek naar de aansluitingstreffer. De Grave was attent op een kopbal van Vertonghen (48’). Bij een snelle counter viseerde Ismail Ben Ayad het zijnet (51’). Aan de overzijde verdween een schot in de draai van Vertonghen nipt naast (62’). De bezoekende verdediging verkeek zich op een verre uittrap van Jurgen De Maayer en Olivier De Vlieger liftte de bal over De Grave (63’). Een vrije trap in de backlijn leverde voor de bezoekers enkel een schot in het pak op (64’). Kruibeke bleef de forcing voeren maar Christof De Breucker haalde een kopbal van de lijn (76’). Pieter Van De Manacker knalde een voorzet van Ladi Kuye in het zijnet (84’). In de slotseconden zette Ward Vertonghen zich door. Zijn schot verdween nipt naast.
 
Uitzinnige vreugde bij de bezoekers die wegkruipen uit de gevarenzone. Omdat alle ploegen uit de top punten lieten liggen blijft Kruibeke op de 4de plaats staan. Vrasene is zaterdagavond gastheer voor leider Sint-Gillis-Waas. Jong Vlaanderen trekt zondag naar Lovendegem.
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Mario Verbraeken, Davy Van Moortel, Michiel Noeninckx, Tim Vierbergen (70’ Bjorn Mallentjer), Ladi Kuye, Ward Vertonghen, Pieter Van de Manacker, Davy Theunis (59’ Didier Lenjou), Johan Segers, Tom De Wolf (36’ Olivier De Vlieger). Res: Mike Royers
 
KFC Vrasene: Johan De Grave, Glenn Maes, Christof De Breucker, Lenny Janssens, Olivier Schelfhaut, Tim Van Elst, Kevin Perez, Jari Vyaene (71’ Yves Van Lokeren), Nico De Ryck, Randy Vergauwen. Res: Bram De Roover, Pieter Heyndrickx, Thomas Deckers.
 
Doelpunten: 14’ Perez 0-1; 31’ Van Elst 0-2; 63’ De Vlieger 1-2
 
Gele kaarten: 83’ Noeninckx