Breleur: "Zwaar gedegouteerd over straf"

Kevin Van Cutsem
| 7 reacties
Breleur: "Zwaar gedegouteerd over straf"
Foto: © SC

Het Sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft het beroep van Sylvio Breleur tegen zijn schorsing tot 30 juni van tafel geveegd. Aan Voetbalkrant laat de aanvaller van Doornik weten “zwaar gedegouteerd” te zijn.

Nadat hij in de wedstrijd tegen Tienen van 18 januari werd uitgesloten, deelde hij in de catacomben rake klappen uit aan twee stewards. De spits, ex-speler van Zulte Waregem, kreeg in eerste instantie een schorsing tot 30 juni. Ook na beroep bleef de Voetbalbond bij die beslissing.

“Ik ben zwaar ontgoocheld”, vertelt Breleur aan onze redactie. “Het is een spijtige zaak voor de club, voor de supporters, en uiteraard voor mezelf. Het roept mijn seizoen, dat al overschaduwd werd door een zware blessure, een halt toe.”

“Ik voel ook onrecht”, gaat Breleur verder. “De speler van Tienen met wie ik in conflict lag, kreeg geen straf. Zelfs geen vermaning. Ik vraag me af welke criteria ze bij de bond dus hanteren.”
“Hoe het nu verder moet? Ik weet het niet. Ik probeer positief te blijven. Voetbal geeft me plezier en vrijheid. Dat wil ik nog niet opgeven, maar mijn toekomst is vaag op dit moment. Die sanctie heeft me echt gedegouteerd. Het heeft me zin gegeven om naar een andere competitie te verhuizen.”

Tot slot had de 30-jarige Breleur nog een positief woordje voor zijn advocaat. “Ik zou graag meester Desmecht willen bedanken. Hij heeft me echt zo goed mogelijk verdedigd. Zijn voorstellen werden echter niet in rekening gebracht. We zijn dan ook allebei zwaar ontgoocheld.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties